SNFL en Syngenta ontwikkelen testblok voor druiven in China

Special News Fruit Licensing SL (SNFL Group) en Syngenta Group China, internationale leiders op het gebied van fruit, hebben hun krachten gebundeld om hun activiteiten in China verder uit te breiden. Syngenta zal via hun Modern Agriculture Platform (MAP) en hun lokale telersnetwerk een testblok ontwikkelen met enkele van de belangrijkste SNFL-rassen. SNFL levert het plantmateriaal en zal de telers van Syngenta vanuit agronomisch en technisch oogpunt ondersteunen om de beste kwaliteit van hun gewassen te garanderen. De eerste SNFL-gelicentieerde druivenrassen zullen worden aangeplant in het gebied van Si Chuan en Shan Xi, waar de klimaatomstandigheden en de bodem optimaal zijn voor de ontwikkeling en evaluatie van de SNFL-druivenrassen.

Josep Estiarte, algemeen directeur van SNFL: "China is een belangrijke markt om onze activiteiten in de toekomst uit te breiden, en waar we op zoek zijn geweest naar de juiste partner om lokaal met rassenontwikkeling te beginnen. We promoten onze druivenrassen al lokaal via onze exporterende telers wereldwijd en we doen aanzienlijke inspanningen op verschillende lokale markten; we geloven echter dat de samenwerking met Syngenta en hun MAP-netwerk voor duurzame lokale teelt zal helpen om onze rassen 52 weken lang in China te leveren en de veeleisende Chinese consumenten bewuster zal maken."

Een belangrijk onderdeel van dit initiatief is MAP beSide, een programma dat telers helpt om op een klimaatslimme manier traceerbare gewassen van zeer hoge kwaliteit te telen. De gewassen komen terecht bij de beste retailers van het land. In die context zullen de zoete, knapperige en grote druivenrassen van SNFL Group goed passen bij retailers en consumenten.

Zhao Zang, Syngenta Cash Crop General Manager van MAP&Digital: "Nieuwe rassen zijn erg belangrijk voor telers en consumenten in China. Wij helpen telers bij het kiezen van een goed ras en geven hen technische ondersteuning, zodat zij deze rassen aan de consument kunnen leveren. We hopen dus op een goede samenwerking met SNFL op de Chinese markt."

SNFL Group en Syngenta werken samen om de horizon van nieuwe rassen voor telers te verbreden, deel te nemen aan hun technische opleiding en training en de verbinding met potentiële kopers te vergemakkelijken.

Chinese professionele telers moeten weten welke gewassen en rassen het meest geschikt zijn voor lokale teelt en consumptie. In China is men zeer bezorgd over voedselveiligheid, en retailers proberen zich te onderscheiden met kwaliteit. Het partnerschap tussen SNFL Group en Syngenta MAP brengt deze opwaardering terug naar de tuinbouw.

Voor meer informatie:
Marie-Anne de Béjarry
SNFL Group
marieanne.debejarry@snflgroup.com
www.snflgroup.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.