Dole legt productie in Noord-Amerika tijdelijk stil wegens cyberaanval

Een cyberaanval eerder deze maand leidde ertoe dat productiereus Dole tijdelijk productie-eenheden in Noord-Amerika stillegde en voedseltransporten naar supermarkten opschortte, volgens een verklaring van het bedrijf die in handen kwam van CNN.

Sommige supermarktinkopers meldden onlangs op Facebook dat door Dole gemaakte saladepakketten ontbraken in de winkelschappen als gevolg van een eerder niet bekendgemaakte aanval die werd veroorzaakt door ransomware, aldus een bron die bekend is met de situatie.

Emanuel Lazopoulos, senior vice-president van Dole's Fresh Vegetables divisie, informeerde retailers in een memo van 10 februari dat "Dole Food Company in de greep is van een cyberaanval en onze systemen in heel Noord-Amerika heeft stilgelegd."

"Het incident werd veroorzaakt door ransomware," zei een woordvoerster van Dole in een verklaring.

Een deel van de verklaring van Dole luidde: "Het bedrijf heeft de rechtshandhaving op de hoogte gesteld van het voorval en werkt mee aan hun onderzoek." De impact op de activiteiten van Dole is minimaal, maar de omvang van het incident wordt nog onderzocht.

Bron: CNN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.