Sterke afzet in China in 2022

Keniaanse avocado-exportseizoen in de startblokken

Kenia staat aan het begin van zijn avocadoseizoen. Het hoogseizoen voor Hass-fruit gaat beginnen in de eerste week van maart, met grote hoeveelheden die vanaf half maart op de markt komen.

"Eerlijk gezegd is er in de maanden december en januari weinig regen gevallen. Dit heeft een negatief effect gehad op de totale avocadoteelt voor dit seizoen en de opbrengst kan lager uitvallen dan vorig jaar. Als we de komende maanden voldoende regen krijgen, hopen we later in het seizoen een betere tweede oogst te hebben," zegt Jack van Avodemia Limited in Kenia.

"Het avocadoseizoen in Kenia loopt van maart tot oktober. Dit zijn echt de piekmaanden voor de Keniaanse avocado-export. Vorig jaar profiteerden we van een sterk seizoen. De export naar China ging net voor Keniaanse avocado's open en we hebben nieuwe klanten in China gevonden," legt Jack uit.

"We hadden geen idee van de logistiek en de eisen die komen kijken bij het leveren van avocado's aan China, maar nu we vorig seizoen een paar ladingen hebben gedaan, hebben we een duidelijk beeld van wat er van ons wordt verlangd. China's GACC moet elke individuele boomgaard, verpakkingsstation en exporteur een vergunning geven. Wij hebben aan de eisen voldaan. We hebben momenteel meer bedrijven in ons programma en bevinden ons dus in een sterkere positie om naar China te exporteren dan vorig jaar rond deze tijd."

Chinese importeurs kopen vooral Hass-avocado's. Bovendien teelt Avodemia Limited niet alleen Hass maar ook Fuerte-avocado's. Voor dit ras, Fuerte dus, zoekt het bedrijf afnemers in andere regio's.

"Naast verse avocado's hebben we een reeks avocadoproducten ontwikkeld, waaronder avocado-olie, zowel ruw als van de eerste persing," vertelt Jack: "Tot slot willen we dit jaar de internationale mangomarkt betreden. We telen Apple, Ngowe en Kent mango's in Kenia. Het Keniaanse mangoseizoen begint half oktober tot ongeveer januari."

Avocadoteelt in Kenia
Kenia is een land met een equatoriaal klimaat. De meeste provincies in Kenia krijgen minimaal twee regenseizoenen. Als er voldoende regen is, kan Kenia het hele jaar door avocado's telen. Hass-avocado groeit goed op hoogtes tussen 1000m en 2000m. De optimale temperatuur is 20 tot 24°C.

De meeste Keniaanse avocadotelers zijn te vinden in Murang'a, Kiambu, Nyeri, Kirinyaga, Embu, Meru (het hele Mount Kenya gebied) en Kisii. Andere regio's waar de avocadoteelt snel groeit zijn Nakuru, Nandi, Bomet, Uasin Gishu, Trans-Nzoia, Bungoma en Siaya. Avocado's doen het ook goed in bepaalde gebieden in Machakos County.

Avodemia Kenia bereidt zich voor op het exportseizoen van dit jaar en is actief op zoek naar partners wereldwijd, niet alleen in China maar ook in andere regio's.

Voor meer informatie:
Jack Njoroge, Business Development Manager
Avodemia Limited
jack@Avodemia.com 
support@avodemia.com    
www.avodemia.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.