Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Theo Kampschoer, Kampexport:

"Zeer ingewikkeld bloemkoolseizoen in Frankrijk"

"De markt voor bloemkolen is allesbehalve regulier", zegt Theo Kampschoer van het Franse Kampexport. "Omdat het aanbod groot is, is de situatie op de markt op dit moment heel goed, maar morgen of overmorgen kan die situatie helemaal anders zijn en kan het aanbod net zo goed nog maar de helft zo groot zijn. Dit maakt dat we niets kunnen plannen." Als gevolg van de steeds wisselende weersomstandigheden is het 2023-seizoen bovendien zeer onregelmatig.

"Het kleine beetje regen dat eind vorige week is gevallen, heeft ervoor gezorgd dat we nu dan wel wat meer product te verhandelen hebben, maar de lage temperaturen zijn ook weer terug en zullen zo'n 8 dagen aanhouden, met nachttemperaturen van rond de 4°C. Dit, terwijl bloemkool – om goed te groeien – nachttemperaturen van 8°C of hoger nodig heeft."

"De piek van het seizoen vindt normaal gesproken plaats in februari, maar zou, omdat het een zeer bijzonder en onvoorspelbaar seizoen is, dit jaar zomaar kunnen verschuiven naar maart of april."

Van een soortgelijke situatie is (ook) sprake in diverse buurlanden van Frankrijk. "Italië heeft last van de lage temperaturen en Spanje heeft ook nog eens te maken met de gevolgen van vorst. Alle landen hebben het moeilijk."

Bloemkool wordt voornamelijk verhandeld op basis van reeds afgesloten jaarcontracten, maar de markt is instabiel. "Door de instabiele situatie zijn de prijzen aanzienlijk gedaald, om precies te zijn van € 9,50 per pakket zonder verpakking of transport vorige week naar € 5 deze week."

Voor meer informatie: 
Kampexport
78 BP
29250, Saint-Pol-de-Léon, Frankrijk
Tel.: +33 (0) 298 692 822
kampexport@kampexport.com   
www.kampexport.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.