Hüseyin Türkarslan van Gemüse-Express Fruchthandel Berlin:

"Turks citrus laatste jaren steeds belangrijker in de handel"

Momenteel domineert citrus, bijvoorbeeld uit Turkije en Israël, het assortiment van de Berlijnse groothandel Gemüse-Express. "Israëlische Orri clementines staan opvallend in de belangstelling, maar Turkse W. Murcott zijn een interessant en goedkoop alternatief. Je kunt zien dat Turks citrus de laatste jaren steeds belangrijker wordt", zegt directeur Hüseyin Türkarslan.

Verder zijn overzeese druiven een integraal onderdeel van de seizoensgebonden productselectie. "Net als bij de meeste andere artikelen waren de prijzen tot nu toe relatief hoog bij zeer goede kwaliteiten. Wat we zien is dat er elk jaar veel nieuwe rassen op de markt komen, terwijl de witte druif tegenwoordig het meest wordt verhandeld", aldus Türkarslan, die wijst op de overschotten op de druivenmarkt. "Er is nog steeds product uit Chili en Peru, maar Namibië komt nu meer in de handel."

Samen met zijn broer Mustafa is Hüseyin Türkarslan nu de tweede generatie die het in 1997 opgerichte bedrijf leidt. "We komen oorspronkelijk uit de horeca en hebben ons vanuit de basis ontwikkeld tot een groeiende groep bedrijven met verschillende divisies. Vandaag de dag treden we op als horecaleverancier, groothandel, retailer en importagentschap. Deze laatste tak houdt zich bezig met directe import uit alle grote mediterrane teeltlanden."

De in Berlijn gevestigde handelsonderneming staat ook voor enkele uitdagingen op langere termijn. "De groothandelsmarkt concurreert rechtstreeks met de levensmiddelenhandel, wat de handel niet altijd makkelijk maakt. Hoewel we voortdurend op zoek zijn naar nieuw personeel, hebben we dit nu onder controle en zijn we uiterst tevreden met het huidige personeelsbestand van ongeveer 60-65 werknemers", besluit Türkarslan.

Voor meer informatie:
Hüseyin Türkarslan
Gemüse-Express Fruchthandel
Groothandelsmarkt Berlijn
T: +49 178 / 183 63 56
info@gemuese-express.de
www.gemuese-express.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.