David Leiva van Tecnosoluciones Integrales

Laboratoriumanalyses voor Latijns-Amerikaanse exporteurs

Voor alle exporteurs is het van essentieel belang om de veiligheid en traceerbaarheid van hun producten te garanderen in overeenstemming met de voortdurend evoluerende regelgevende kaders van de bestemmingsmarkten. Zo ook die van de Europese Unie, een zeer aantrekkelijke en strategische bestemming voor veel Latijns-Amerikaanse groenten- en fruitexporteurs.

In een markt met strikte regelgeving op het gebied van MRL’s en een streng voedselveiligheidsbeleid is het kunnen terugvallen op de juiste analytische diensten van doorslaggevend belang.

"Tecnosoluciones Integrales zorgt voor de sector van tuinbouw-producten in Midden-Amerika, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied", legt David Leiva uit. "We bieden technische oplossingen aan telers en handelaren die analyses van bodem, water, groenten, fruit en verwerkte producten nodig hebben."

"We zijn al meer dan 14 jaar partner van Eurofins Dr. Specht Express. Daarom kunnen we terugvallen op een wereldwijd netwerk van ongeveer 900 laboratoria dat nog elke dag aangroeit. De laboratoria zijn gespecialiseerd in verschillende soorten analyses en geaccrediteerd volgens meerdere normen, waaronder ook de ISO 17025-normen. Ze bieden een optimale responstijd om de klant te helpen bij het nemen van zijn beslissingen." Eurofins is een belangrijke internationale groep van laboratoria die een uniek aanbod van analytische en wetenschappelijk-technische diensten aan verschillende sectoren aanbiedt, waaronder de agrovoedings- en milieusector, met meer dan 250.000 analysemethoden.

"We staan telers en handelsbedrijven dagelijks bij en we ondersteunen exportactiviteiten met analyses, zodat onze klanten hun producten op bestemming kunnen leveren met alle vereiste kwaliteitsgaranties", merkt David op. "En naast analyses voor telers en handelsbedrijven bieden we een belangrijke service op het gebied van certificering. Certificeringsbureaus hebben immers verschillende soorten analyses nodig, afhankelijk van het type certificering dat wordt aangevraagd."

"De start van Tecnosoluciones was een belangrijke mijlpaal voor de Costa Ricaanse exportsector", vertelt David Leiva. "Destijds wilde de Europese Unie de limiet van ethefon, een molecuul dat wordt gebruikt in de ananasteelt, verlagen van 2 ppm naar 0,02 ppm, wat een drastische verlaging zou betekenen voor de sector. In Midden-Amerika was er geen enkel geaccrediteerd laboratorium om ethefon te analyseren en daar kwamen wij om de hoek kijken. Samen met het ministerie van Landbouw hielpen we bij het opstellen van een degradatiecurve van ethefon en dankzij dit werk konden we aantonen dat deze MRL niet kon worden bereikt. De maximumlimiet bleef op 2 ppm. Dat was een geweldige prestatie voor ons en voor de hele ananassector in ons land."

Na de lancering van het initiatief in mei 2007, breidde Tecnosoluciones Integrales zijn diensten uit naar de hele Latijns-Amerikaanse regio dankzij zijn strategische alliantie met de Duitse groep Eurofins. Vandaag heeft het al kantoren in Costa Rica, Mexico, Guatemala, Colombia en Peru, van waaruit het zijn diensten aanbiedt aan telers en bedrijven in de hele regio. Ook dit jaar was het bedrijf weer present op de Fruit Logistica, waar het samen met zijn Europese partner de afgelopen 14 jaar aanwezig was.

"Samenwerken met Eurofins betekent een stap voorwaarts voor de hele exportsector. Reactietijden worden steeds belangrijker en dankzij onze capaciteit voorzien we onze klanten snel van waardevolle informatie zodat ze direct beslissingen kunnen nemen. Bovendien hebben we het voordeel dat we dagelijks in contact staan met Latijns-Amerikaanse telers en dat we samenwerken met onze Europese partner voor Europese klanten."

Voor meer informatie:
Tecnosoluciones Integrales S.A.
Parque Industrial Condal
Pavas, San José (Costa Rica)
Tel: +506 2231 1440
pleiva@tecnosolucionescr.net
https://tecnosolucionescr.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.