Patricia Antón van Cultivar (Spanje):

"Vraag en prijzen ready-to-eat ananas stabiel"

Het overgrote deel van de ananas die momenteel in Spanje wordt geconsumeerd, komt uit Costa Rica. Hoewel de vraag op dit moment niet groot is, is de consumptie van ready-to-eat ananas in deze eerste twee maanden van het jaar stabiel gebleven. De vraag naar groene ananas blijft evenwel dalen.

"De aanvoer van ananas op de markt is normaal voor deze tijd van het jaar. Na Kerst daalt zowel het aanbod als de vraag in Spanje", zegt Patricia Antón, importmanager van handelsbedrijf Cultivar, die eraan toevoegt dat de kosten voor teelt, logistiek en verpakkingen blijven stijgen.

"Vergeleken met 2022 zien we dat de vraag en prijzen voor ready-to-eat ananas stabiel blijven, terwijl de vraag naar groene ananas afneemt", zegt Patricia. "In 2022 hebben we het jaar afgesloten met een toename van het volume ready-to-eat ananas. Dat heeft de lagere aanvoer van groene ananas gecompenseerd. Enkele jaren geleden was er steevast meer groene ananas, nu is het andersom", legt ze uit.

Ananas is een van de belangrijkste producten die Cultivar op de markt brengt. Spanje is de voornaamste markt, waar het aan supermarktketens levert en vanuit de groothandelsmarkten ook andere groothandels, retailers en de horeca van product voorziet. Hoewel het bedrijf ook exporteert, ligt de focus op de binnenlandse markt.

"We blijven de positionering van ons merk Exótica Premium versterken met enkel ananas van de beste kwaliteit van vertrouwde leveranciers. Onder dit merk verpakken we altijd ready-to-eat ananas, in verschillende formaten en met verschillende presentaties. We proberen daarbij telkens ook te innoveren met bijvoorbeeld nieuwe verpakkingen en etiketten", besluit Patricia Antón.

Voor meer informatie:
Patricia Antón
Cultivar 
Longitudinal 9 n.º 30
08040 Barcelona (Spanje)
Tel: +34 911 44 10 80 
info@cultivar.ent  
www.cultivar.net  
www.exoticapremiumfrutas.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.