DIA overweegt afstoten van Portugese retailactiviteiten

VK: Asda opent mijlpaal 100e Asda On the Move supermarkt
Asda heeft zijn 100e Asda On the Move winkel geopend in partnerschap met EG Group en bevestigt plannen om dit jaar nog eens 100 winkels te openen in het Verenigd Koninkrijk, als onderdeel van zijn strategie om klanten handigere manieren te bieden om boodschappen te doen. De 100e winkel, gelegen aan Cargo Fleet Lane in Middlesbrough, is een van de 35 die dit jaar al zijn geopend op het bestaande voorterrein van EG Group.
Bron: corporate.asda.com 

Frankrijk: Supeco helpt koopkracht van studenten te optimaliseren met speciale producten tegen ultralage prijzen
Supeco, het discountmerk van de Carrefour-groep, zet zijn streven om de koopkracht van zijn klanten te optimaliseren voort met de presentatie van een assortiment uiterst betaalbare producten voor studenten. Het assortiment omvat groenten en fruit, conserven, yoghurt en vlees en als extraatje gebak.
Bron: carrefour.com 

Spaanse DIA overweegt verkoop Portugese activiteiten
Het Spaanse supermarktconcern DIA heeft investeringsbank Societé Générale opdracht gegeven de mogelijke verkoop van zijn activiteiten in Portugal te onderzoeken, zo melden lokale materialen. Volgens de berichten overweegt DIA de Portugese retailactiviteiten, Minipreço, af te stoten vanwege de zwakke financiële prestaties van de divisie.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Pret A Manger schrapt smoothies, frappes en milkshakes
Pret A Manger heeft gezegd dat het zal stoppen met het maken van smoothies, frappes en milkshakes in een nieuwe klap voor zijn Britse klanten en drankabonnees. Een personeelslid vertelde de BBC: "Voor het bedrijf is het veel duurder om smoothies aan te bieden - vruchtensap, fruit - en het kost tijd om ze te maken."
Bron: bbc.com 

Italië: Conad Nord Ovest, volledig geautomatiseerde faciliteit voor verse producten
Op zijn logistieke platform in Montopoli Val d'Arno heeft Conad Nord Ovest een snijkeuken ingehuldigd, de eerste in Italië die volledig geautomatiseerd is, voor het snijden van groenten en fruit. Deze faciliteit maakt gebruik van ultramoderne robots voor het voorbereiden en verpakken van groenten en fruit in duurzame kartons, waardoor de efficiëntie van het proces en het transport wordt geoptimaliseerd en versneld en voedselverspilling wordt tegengegaan.
Bron: internationalsupermarketnews.com 

Sanje: Eroski introduceert huismerk voor veganproducten
Supermarktketen Eroski heeft een nieuw assortiment eigen merk veganproducten gepresenteerd, omdat de retailer een gezonder en duurzamer dieet wil bevorderen. Het assortiment Eroski Veggie biologische levensmiddelen is voorzien van het V-Vegan-keurmerk, dat internationaal wordt erkend als indicator voor veganistische en vegetarische producten en diensten.
Bron: esmmagazine.com 

Intermarché verhoogt omzet
De Franse retailgroep Les Mousquetaires, die eigenaar is van supermarktketens Intermarché en Netto en van verschillende doe-het-zelfketens, zag zijn omzet vorig jaar met 2,3% stijgen. Er was een aanzienlijke omzetstijging in België, nog voordat de groep in januari zijn winkelnetwerk verdubbelde.
Bron: retaildetail.eu 

VK: De volledige lijst van Iceland-winkels die definitief sluiten
Welke Iceland-winkels sluiten en wanneer? Birmingham Road Retail Park, Bromsgrove (25 februari). Chineham Shopping Centre, Basingstoke (25 februari). White Rose Centre, Rhyl (14 maart). South Street, Newport, Isle of Wight (maart). St Catherine's Place, Bedminster, Bristol (nog te bevestigen).
Bron: timeout.com 

België: Verandering aan de top bij Louis Delhaize Groep
Na drieënhalf jaar verlaat algemeen directeur Ludovic Hollinier de Belgische Louis Delhaize Groep. De retailer reorganiseert daarom zijn management: Pierre Bouriez volgt Hollinier op aan het hoofd van de groep en ook als CEO van hypermarktketen Cora.
Bron: retaildetail.eu 

Tesco Ierland presenteert herbruikbare zakjes voor groenten en fruit
Tesco Ireland heeft een nieuwe herbruikbare netzak voor losse groenten en fruit gepresenteerd. De nieuwe zak, die steeds opnieuw kan worden gebruikt, vervangt de traditionele knijp- en trekzak en biedt klanten een duurzamere optie voor het verpakken van losse producten.
Bron: tescoireland.ie 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.