Stephan van Marrewijk, Vicasol:

"Inmiddels neemt kasgroentenaanbod weer gestaag toe, alleen paprika's blijven achter"

Tholen - De Spaanse groentetekorten zijn weer over hun hoogtepunt heen. Stephan van Marrewijk, werkzaam op de commerciële afdeling van de Spaanse coöperatie Vicasol blikt terug op een bizarre marktsituatie. "Er zijn momenten geweest van grote tekorten en daardoor hoge prijzen die de hele markt overhoop hebben gehaald. Deze schommelingen zijn te groot voor de reguliere business en de normale verkopen richting retail en groothandel."

"We hadden letterlijk een gat in de productie en kregen daar nog een koudefront van drie weken overheen, wat de producties praktisch stopzette. Vooral de koudere nachten waren funest voor vooral de paprika's en aubergines.  De tomaten bleven ook achter en kleurden niet snel genoeg, dus bij de lagere productie ook teveel onrijpe oogst. Maar langzamerhand begint het weer om te slaan en stijgt de productie gestaag.""We zullen ook wel weer op het normale niveau komen met de productie van met name name courgette, komkommers, aubergines en tomaten. Alleen de paprika's en paprikaspecialiteiten (zoete punt, sweetbite tribelli etc) zullen achterblijven en hiervan zullen de tekorten toch nog een paar weken aanhouden", zegt Stephan. "Nu is het hopen dat er geen regen en saharazand (Calima) meer roet in het eten gooit, zodat we een normalere voorjaarsoogst hebben met een reguliere aanvoer, wat ook belangrijk is voor het meloenenseizoen dat hier in Almería half april weer staat te beginnen."

Voor meer informatie:
Stephan van Marrewijk
Vicasol
04738 Puebla de Vicar, Almería
Tel: +34 950 55 32 00
stephan@vicasol.com  
www.vicasol.es 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.