Krappe gembervoorraad noopt tot overzeese import

In oktober 2022 is de voorraad gember relatief beperkt, de huidige markt heeft een tekort aan grondstoffen en de prijs stijgt. Manager Zhang werkt bij Jining Greenstream Fruits& Vegetables. Het bedrijf exporteert een grote hoeveelheid gember naar de Oost-Europese markt. 

Wat de voorraad betreft is de gemberoogst in oktober 2022 met ongeveer 40% gedaald in vergelijking met voorgaande jaren en de voorraad is beperkt. "Vanwege de kleine hoeveelheid producten op de markt, hoorde ik dat sommige importbedrijven zelfs gember zijn gaan importeren," zei Zhang. "Wat de prijs betreft is de totale gemberprijs in vergelijking met twee weken geleden met ongeveer € 281 per ton gestegen. Momenteel bedraagt de prijs van gemberconserven € 1.876 per ton en die van luchtgedroogde gember € 2.532 per ton."

"Momenteel is het voor overzeese markten moeilijk om Chinese gember te aanvaarden. Er is nog veel Braziliaanse gember op de Europese en Amerikaanse markten. De prijs van Braziliaanse gember is lager dan die van Chinese gember en wordt gemakkelijker door de markt aanvaard. Chinese gember zal op korte termijn een zekere afzetmoeilijkheid kennen."

"Wat logistiek betreft zullen de kosten van de buitenlandse handel in 2023 verder dalen, wat gunstig is voor de handel in groenten en fruit. Nu zijn de vrachttarieven in de meeste gebieden terug op die van vóór de pandemie. Het is vermeldenswaard dat China medio januari 2023 de controle van Russische vrachtwagenchauffeurs die China binnenkomen heeft versoepeld, de logistieke kosten tussen China en Rusland aanzienlijk zijn verminderd en de snelheid is ook verhoogd, waardoor het risico van buitenlandse handelaren is verminderd. Ik denk echter dat het effect van de daling van de logistieke kosten op de export nog steeds beperkt is. Momenteel is het grootste probleem dat de koopkracht van de buitenlandse markten zich niet heeft hersteld," zei Zhang.

Naast gember en knoflook zijn ook grapefruit en citroen de belangrijkste exportproducten van Jining Greenstream Fruits& Vegetables. Het bedrijf nam van 8 tot 10 februari deel aan Fruit Logistica Berlijn. Dit was ook de eerste deelname van het bedrijf aan de beurs na de coronapandemie. "We hebben veel nieuwe en oude klanten ontmoet en we zijn heel tevreden over de beurs."

Voor meer informatie:
Zhang Shuhan
Jining Greenstream Fruits& Vegetables co. Ltd.
008615853798811

Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.