Andreas Lange van de firma Peter Keuthmann Berlijn:

"Licht tekort aan cherrypruimtomaat Lobello"

Inflatoire prijsschommelingen en acute tekorten bepalen momenteel de gang van zaken in de Duitse fruitgroothandel. "Er zijn gelukkig nog geen knelpunten, hoewel ook wij merken dat de telers hun producten zorgvuldiger plannen en de retailers de grootste volumes binnenhalen. Daardoor blijft er weinig aanbod over waar wij als fruitgroothandelaren op terug kunnen vallen", zegt Andreas Lange, mededirecteur van Peter Keutmann, gevestigd op de groothandelsmarkt in Berlijn. 

Keuthmann voert een breed portfolio en de firma is onder andere de exclusieve aanbieder van Sanlucar op de plaatselijke groothandelsmarkt en de enige Duitse contractpartner van het merk Caparros. Andreas: "Spaanse aardbeien van Sanlucar zijn momenteel bijzonder schaars. Wij hebben dit jaar zelfs tot week 3-4 Belgische kasproducten aangeboden, totdat deze uiteindelijk te duur werden."


Andreas Lange toont de paprikamix van de exclusieve partner Caparros.

"Ook de koudegolf in Spanje had een merkbare invloed op de inkoopsituatie bij vruchtgroenten, "vervolgt Andreas. "Dankzij het jarenlange partnerschap met Caparros kunnen wij ook in het geval van een productschaarste terugvallen op bepaalde hoeveelheden en een goede kwaliteit. De continue aanvoer van producten is hierdoor steeds gegarandeerd." Als exclusieve leverancier voor Caparros op de Duitse markt beschikt Keuthmann over een trouw afnemersnetwerk met partners op alle groothandelsmarkten in Duitsland.

Hierdoor zijn komkommers, tomaten, paprika's en dergelijke nog steeds in voldoende hoeveelheden beschikbaar. Andreas: "Toch wordt het al wat moeilijker bij de 'kleinere' producten die wij van Caparros afnemen. Bijvoorbeeld bij de cherrypruimtomaten van het ras Lobello is de hoeveelheid momenteel te klein om de vraag te dekken." 

Trend richting bijzondere producten
Verder ziet Andreas een stijgende vraag naar nieuwe en verrassende producten. "We hebben dit jaar bijvoorbeeld zeer lang boerenkool aangeboden. Ook bijzondere producten, bijvoorbeeld broccoletti, worden populairder onder de consumenten en dus ook bij onze afnemers."

Onlinehandel en fruitmanden als groeimarkt
De naam Keuthmann is al meer dan zeventig jaar stevig verankerd binnen de regionale fruitgroothandel. "Onze klanten zijn nog steeds vooral restauranthouders, wederverkopers en weekmarkthandelaren, hoewel de online- en verzendhandel, evenals de levering van fruitmanden, tijdens corona een hoge vlucht hebben genomen. Wij volgen deze trend en zien deze sector als een interessante en groeiende afzetmarkt", aldus Andreas.

Voor meer informatie:
Andreas Lange
Peter Keuthmann GmbH & Co. KG
Großmarkt Berlin
Tel: +49 (0)30 39 40 99 0
info@keuthmann.net 
www.keuthmann.net 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.