"Grote vraag naar Egyptisch fruit"

"De eerste helft van het Egyptische citrusseizoen is zeer succesvol geweest," aldus Mohamed Maatouk van het exportbedrijf Egyptian Emirati. "Verschillende factoren hebben bijgedragen aan dit succes, van het goede weer tot de wereldwijde marktsituatie. Er is een grote vraag naar Egyptisch fruit. Voor de Navel sinaasappelen hebben we onze verkoopdoelstellingen bereikt en we liggen op schema om ook onze doelen voor Valencia’s en Murcotts te halen." Egyptan Emirati verwacht dit jaar 8.000 ton citrus af te zetten.

"Wel dienden er zich aan het begin van het jaar veel uitdagingen aan, waaronder de situatie in Oost-Europa. De logistiek werd verstoord en er was veel druk op de rederijen. De Egyptische regering heeft echter snel gereageerd door ervoor te zorgen dat de export vlot kon verlopen", legt Maatouk uit.

De situatie in Turkije en Syrië heeft ook zijn impact op de markt. "De aardbeving heeft geleid tot een toename van de vraag naar Egyptisch citrus en als gevolg daarvan tot prijsstijgingen."

Ondanks deze prijsstijging verzekert de exporteur dat Egypte concurrerend blijft met de andere citruslanden. "Overal ter wereld stijgen de prijzen, maar de onze blijven onverslaanbaar dankzij onze geografische ligging op het kruispunt van continenten. Het Suezkanaal staat garant voor een concurrentievoordeel ten opzichte van andere herkomstlanden zoals Zuid-Afrika en Spanje."

Maatouk, die ook uien en aardappelen exporteert, verzekert dat Egypte deze twee gewassen zal blijven exporteren in een tijd waarin verschillende andere landen hun export aan banden hebben gelegd. "Onze gele uienrassen zijn beschikbaar vanaf nu tot en met december, de rode vanaf mei. Ik denk dat we het tekort op de Europese markt kunnen helpen verlichten." De exporteur vermarkt dit seizoen 10.000 ton uien en aardappelen.

"Het seizoen verloopt over het algemeen voorspoedig, wat ons aanmoedigt om nog meer inspanningen te leveren. We zullen tot $ 10 miljoen investeren in het bedrijf in de komende twee jaar om aan de groeiende vraag te voldoen. We richten ons nu op markten in het Verre Oosten, waaronder India, China, Hong Kong en Singapore, en natuurlijk willen we onze positie op de Russische markt versterken."

Naast citrus, uien en aardappelen teelt en exporteert Egyptian Emirati ook druiven, granaatappelen en knoflook.

Voor meer informatie:
Mohamed Maatouk
Egyptian Emirati
Tel: +20 122 122 8020 (Egypte)
Mohamed.maatouk@egyptian-emirati.com 
www.egyptian-emirati.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.