Sainsbury's verkoopt groenten- en fruitboxen voor € 2,27

VK: Aldi streeft naar meer supermarktlocaties in Londen
Aldi heeft toegezegd zijn 60 vestigingen in de M25 bijna te verdubbelen en ongeveer 2.400 banen te creëren. De supermarkt heeft momenteel meer dan 990 winkels in het Verenigd Koninkrijk en zal later dit jaar zijn 1000e winkel openen.
Bron: talkingretail.com 

Roemeens bureau voor consumentenbescherming beboet Lidl-winkels in het hele land
Ambtenaren van de Roemeense nationale autoriteit voor consumentenbescherming (ANPC) hebben Lidl-supermarkten in het hele land boetes opgelegd ter waarde van € 1,4 mln nadat zij tijdens inspecties beschimmelde groenten en fruit, verlopen of beschadigde levensmiddelen, vuile uitstallingen en schappen en onregelmatigheden met etikettering of discrepanties tussen schap- en kassaprijzen hadden aangetroffen.
Bron: romania-insider.com 

VK: Retailbaas Towle van Asda vertrekt na minder dan tien maanden
De Britse supermarktgroep Asda heeft gezegd dat retaildirecteur Ken Towle het bedrijf verlaat, minder dan tien maanden nadat hij met de baan is begonnen. Asda, sinds 2021 eigendom van de broers Mohsin en Zuber Issa en private equity bedrijf TDR Capital, zei dat het vertrek van Towle, die verantwoordelijk was voor de meer dan 600 winkels van de groep, "wederzijds besloten" werd.
Bron: reuters.com 

Zwitserland: Coop boekt jaarwinstgroei in 'uitdagende' omgeving
Coop Zwitserland heeft voor het boekjaar 2022 een omzet van € 34,6 mld gerapporteerd, een stijging van 7,3% ten opzichte van het voorgaande jaar. Volgens de Zwitserse retailer werden kostenstijgingen van ongeveer € 253 mln tijdens de periode door de groep opgevangen en niet aan de klanten doorberekend. De winst van € 562 mln was iets hoger dan in het voorgaande jaar en Coop zei dat dit volledig zal worden geherinvesteerd in het bedrijf.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Tesco versnelt uitrol snelle bezorgdienst Whoosh
Slechts 18 maanden na de start is Tesco's Whoosh-boodschappenbezorgdienst op schema om eind deze maand beschikbaar te zijn in meer dan 800 van zijn Express-winkels. De dienst biedt een reeks van Tesco's meest populaire producten die binnen 30 minuten worden bezorgd tegen een vergoeding van € 3,40 voor bestellingen van meer dan € 17.
Bron: kamcity.com 

VK: Kevin Tindall van Tesco convenience over uitbreiding GetGo
Afgelopen november kondigde Tesco de uitbreiding aan van zijn nieuwste winkelformule GetGo, een 'frictionless shopping'-concept dat de Britse marktleider eind 2021 voor het eerst introduceerde in zijn High Holborn-winkel in Londen. In tegenstelling tot die eerste uitrol, biedt de nieuwste versie van GetGo, die sindsdien is uitgerold naar Chiswell Street en Fulham Reach, beide in Londen, en binnenkort zal worden geïntroduceerd aan de Aston University, in Birmingham, een 'hybride' oplossing, waarbij winkelend publiek ofwel kan winkelen en betalen zonder een product te scannen of een kassa te gebruiken, ofwel op de traditionele manier kan betalen.
Bron: esmmagazine.com 

Finland: Kesko ziet omzetstijging in alle divisies in januari
Kesko Group heeft bekendgemaakt dat de groepsomzet in januari € 901mln bedroeg, een stijging van 10,1% in vergelijkbare termen. De omzet in de levensmiddelenbranche van de groep bedroeg in januari € 483 mln, een stijging van 12,2%. De afzet in K-foodwinkels steeg met 6,7% ten opzichte van vorig jaar.
Bron: esmmagazine.com 

VK: Sainsbury's presenteert groenten- en fruitboxen voor € 2,27
Dankzij een nieuw programma van Sainsbury's kunnen klanten boxen met groenten en fruit kopen voor slechts € 2,27. De 'Taste Me, Don't Waste Me'-boxen bevatten een verscheidenheid aan overtollige verse groenten en fruit die anders verloren hadden kunnen gaan.
Bron: echo-news.co.uk 

Carrefour Italië begrijpt het winkelend publiek en wel zo
De Italiaanse afdeling van de in Frankrijk gevestigde wereldwijde retailer Carrefour analyseert het gedrag van winkelklanten op een gedetailleerd niveau. Chain Store Age sprak onlangs met Flora Leoni, chief data officer en directeur CRM en diensten van Carrefour Italië, over hoe de retailer van hypermarkten en supermarkten op kunstmatige intelligentie (AI) gebaseerde technologie van Dialogica gebruikt om beter te begrijpen hoe en waarom klanten producten kiezen en kopen in zijn winkels.
Bron: chainstoreage.com 

VK: Tesco geeft winkelpersoneel 7% loonsverhoging
Tesco verhoogt het uurloon voor winkelpersoneel met 7% tot minimaal € 12,53 per uur, de derde loonsverhoging in een jaar tijd in een zware concurrentiestrijd om werknemers.
Bron: theguardian.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.