Martin Bolhuis, Tuindersbelang

"Leuke prijzen voor kool, maar het zijn geen uien"

Tholen - Voor tekorten op de koolmarkt is het nog wat te vroeg, maar er worden leuke prijzen gemaakt voor de tijd van het jaar, al zijn het geen uien", vertelt Martin Bolhuis van bemiddelingsbureau Tuindersbelang uit Warmenhuizen dat centraal de verkoop organiseert voor zo'n zestig kooltelers. 

"De normale tonnages gaan de deur uit. Nu zijn januari en februari niet de allerdrukste koolmaanden, dus we mogen zeker niet mopperen. Spanje is op dit moment wat meer aan de markt en ook naar Duitsland en Engeland gaan de normale volumes. Vanuit Oost-Europa wordt er ook al geïnformeerd", vertelt Martin.

Prijzen voor witte kool liggen nu - inclusief fust af teler - op een niveau tussen de 35 en 48 cent, de rode op een niveau tussen de 39 en 45 cent. Dat zijn op zich prima prijzen, maar die waren na alle kostenstijgingen ook wel nodig", benadrukt Martin. En wat de prijs verder gaat doen? "Als ik dat toch kon voorspellen! Maar afzettechnisch zou dit seizoen niet zo'n probleem moeten zijn."

Voor meer informatie:
Martin Bolhuis
Tuindersbelang
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
+31 (0)226 391 000
tuindersbelang@hetnet.nl
www.tuindersbelang.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.