Wendy Bangels, BP Fruitcraft:

"Kleinere maten lopen op dit moment stuk beter weg dan dikkere peren"

Tholen - De perenmarkt lijkt in de loop van de tweede helft van het seizoen soepel te verlopen. "Er is eigenlijk niets wat de peren echt tegenhoudt op het moment. De handel loopt alle kanten uit en de markten die wij doen, lopen goed door", vertelt Wendy Bangels van BP Fruitcraft.

Het handelsbedrijf uit Kortenaken, opgericht door Wendy samen met Tim Pittevils, exporteert voornamelijk peren, maar ook appelen en aardbeien naar onder andere Engeland, Spanje, Frankrijk, Scandinavië. "De vraag is eigenlijk zeer goed te noemen. Dat voel je ook in de prijzen, want die zijn de laatste maand met zo'n 30 procent gestegen. Het stagneert momenteel een beetje, maar wie weet kan het in de komende periode de weg omhoog weer inzetten."

Kwalitatief houdt het fruit zich voorlopig ook goed in de bewaring, zo legt Wendy uit. "Hier en daar beginnen we wat verhalen te horen over problemen, maar al met al valt het me mee. Wel valt op dat vooral de kleinere maten Belgische peren goed lopen voor nu. De dikkere peren zijn iets moeilijker. Dit merk je ook aan de prijzen, want de kleinere zijn gestegen, maar de dikkere maten zijn eerder gezakt of stabiel gebleven de laatste maand. Dat zit hem dan ook in het feit dat kleinere maten in het buitenland schaarser zijn, waardoor de volumes in België worden aangekocht."

Waar de algemene stemming bij de peren positief blijft, is het voor de appelen 'uiteraard' een ander verhaal. "Dit gaat natuurlijk moeilijk. In Berlijn heb ik wat mensen gesproken die vrij optimistisch waren. Het waren er weinig, maar ze waren er wel. Ik durf eigenlijk niet te zeggen hoe het zal lopen. Dit blijft koffiedik kijken." Ook bij een andere belangrijke productgroep voor BP Fruitcraft, aardbeien, blijft het voorlopig even afwachten. "De Belgische aardbeien zijn er praktisch niet natuurlijk. Dit wordt nu langzaam allemaal weer opgestart, waardoor we verwachten in een maand of twee weer met de aardbeien van start te gaan."

Voor meer informatie: 
Wendy Bangels
BP Fruitcraft
+32 470 95 79 05
wendy@bpfruitcraft.com  
www.bpfruitcraft.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.