Rasim Shateri van Gemex Handels GmbH op de groothandelsmarkt in Berlijn

"Krap aanbod en recordprijzen voor Italiaanse rucola"

Vanwege de koudegolf en de daaropvolgende productschaarste werden de prijzen van Italiaanse rucola in de afgelopen weken meermaals naar boven bijgesteld. "Het was te koud in de Italiaanse teeltgebieden, wat gevolgen had op de aanvoer van producten. Als gevolg daarvan zien wij momenteel recordprijzen van rond de 11 euro per kg in de verkoop. Er zijn nu echter warmere temperaturen voorspeld, waardoor we snel dalende prijzen kunnen verwachten", zegt Rasim Shateri, directeur van Gemex Handels GmbH, gevestigd op de groothandelsmarkt in Berlijn.

De in 1992 opgerichte groothandel heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in de directe import van Italiaanse rucola en kan inmiddels twaalf maanden per jaar de populaire bladgroente uit Italië leveren. "Ik ben blij voor de telers, met wie we al jaren samenwerken, dat je nu een goede prijs voor het product krijgt. Dit in tegenstelling tot andere jaren, want normaal gesproken zijn de telersprijzen naar mijn mening veel te laag. Een evenwichtige inkoopprijs van rond de 7-8 euro per kg zou wenselijk zijn voor de telers."


Rasim Shateri met een houten kistje met rucola

Parallel aan de rucola-import het hele jaar door, wordt nu het complete portfolio aan Italiaanse bladgroenten verhandeld. Rasim: "Wij verkopen nu bonte sla en radicchio uit Italië. In tegenstelling tot de exorbitante rucolaprijzen zijn de prijzen van de overige producten tot nu toe acceptabel geweest. Ook de vraag is naar tevredenheid en stabiel."

Uitbreiding van het aanbod
Gemex Handels GmbH richt zich al meer dan dertig jaar op de handel in verse groenten en fruit, en aanvullende food en non-food producten. "Wij zijn ooit als een bescheiden leveringsservice begonnen en konden vervolgens na enkele jaren een stand op de groothandelsmarkt verwerven. Het standoppervlak is in de loop van de jaren beetje bij beetje gegroeid naar inmiddels circa 500 m2", schetst Rasim de ontwikkeling van het bedrijf. 

De klantenkring van de groothandel is voor circa 80 procent afkomstig uit de horeca, aangevuld met wederverkopers en zelfstandige supermarkten. "Wij moesten tijdens corona harde omzetverliezen tot 60 procent accepteren, maar we hebben ons desondanks flexibel aan de omstandigheden aangepast. Door andere producten zoals melk, suiker en hygiëneproducten te verkopen, hebben we de crisis over het geheel genomen goed doorstaan. Wat ons ook geholpen heeft is het feit dat veel van onze horecaklanten succesvol zijn overgestapt op leveringsservices of take away services. Daardoor zijn er gelukkig nauwelijks faillissementen geweest." 

Voor meer informatie:
Rasim Shateri 
Gemex Handels GmbH
Großmarkt Berlin
Tel: +49 (0)30 396 70 25
gemex_gmbh@gmx.de
www.gemex-berlin.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.