OP Agricola Campidanese (Sardinië)

"Beter niet overdrijven met meloenenareaal"

Het overplanten van de zaailingen van meloenen en watermeloenen in de kas gaat nog steeds door op het eiland Sardinië. Dat gebeurt overigens mooi gespreid. De eerste oogst vindt pas over een paar maanden plaats, maar nu al staat vast dat de opbrengst lager zal liggen dan vorig jaar. Het areaal krimpt immers, en niet alleen in Italië. 

Gavina mini-watermeloen

"In het afgelopen jaar heeft de stijging van de voedselprijzen de bestedingen van de consument veranderd", zegt Marco Lotta, salesmanager van de Sardijnse telersorganisatie OP Agricola Campidanese. "Daarom hebben we besloten om het areaal van watermeloenen met 12% te verkleinen en van meloenen zelfs met 20%, met name van de Piel de Sapo’s." 

Marco Lotta

De (water)meloenenteelt van deze Sardijnse organisatie zal dit jaar plaatsvinden op ongeveer 300 hectare. "Het planten van de zaailingen begon voor de meloenen eind januari. Het fruit zou al eind april in het schap moeten liggen. In de buitenland beginnen we pas in de eerste week van maart met de aanplant, die heel geleidelijk zal verlopen om product beschikbaar te kunnen hebben tot eind oktober."

"Het wordt een interessant seizoen met een beperkt aanbod, want zelfs in het buitenland, zoals bijvoorbeeld in Spanje, overdrijft men ook niet met het areaal. Maar hogere gemiddelde prijzen dan vorig seizoen moeten we ook niet direct verwachten, want toen was het prijsniveau ook al hoog. We hopen vooral op een constant seizoen, zonder veel schommelingen in bestellingen en prijzen. Als het een lange, warme zomer wordt, zoals die van 2022, zal de consumptie stijgen en het product schaars worden. En dan zal er meer geld moeten worden neergeteld."

"De programmering met de Italiaanse supermarktketens is nog in volle gang. In het buitenland bevinden onze belangrijkste klanten zich in Nederland en Duitsland, maar in het komende seizoen zullen de watermeloenen en meloenen onder het merk L'Orto di Eleonora ook de Baltische markten bereiken."

Voor meer informatie:
Agricola Campidanese
Via Doria, 5
09098 Terralba (OR) - Italië
Tel: +39 (0)783 022959
info@agricolacampidanese.it
lortodieleonora.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.