Co-op schrapt houdbaarheidsdatum van veel groenten en fruit

VK: Abel and Cole introduceert milieukeurmerken voor groenten en fruit met details over de impact van de toeleveringsketen
Specialist in bio-producten Abel&Cole introduceert een ecolabel voor groenten en fruit dat de impact van de producten op CO2 en de natuur in de hele toeleveringsketen in kaart brengt. De retailer werkt samen met hetzelfde team van de Universiteit van Oxford dat het verkeerslichtsysteem voor voedingsmiddelen introduceerde.
Bron: edie.net 

Opening en renovatie van supermarkten in Spanje met 27% gedaald
Het aantal nieuwe en gerenoveerde winkels is vorig jaar in Spanje met 27% gedaald, zo blijkt uit nieuwe gegevens van RetailData.es. Volgens de gegevens, die werden gepresenteerd door de Spaanse brancheorganisatie Asedas, werden vorig jaar ongeveer 825 nieuwe winkels geopend, samen met 1.300 renovaties, wat ruim boven de 692 nieuwe openingen in 2019 ligt en net onder de 848 nieuwe winkels die in 2020 worden geopend.
Bron: esmmagazine.com 

België: Delhaize zegt CAO op om organisatie te stroomlijnen
De Belgische supermarktketen Delhaize zegt een efficiëntere organisatie in zijn supermarkten nodig te hebben en zegt daarom de huidige cao over zijn winkelorganisatie op. De vakbonden zijn 'not amused'.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Co-op schrapt houdbaarheidsdatum van 150 groente- en fruitproducten
De Co-op schrapt de houdbaarheidsdatum van veel groenten en fruit om voedselverspilling tegen te gaan. Volgens het bedrijf helpt het schrappen van de datums van AGF het winkelend publiek geld te besparen en het milieu te helpen. Vanaf volgende week verwijdert de Co-op de houdbaarheidsdatum van meer dan 150 verse producten, waaronder appelen, broccoli, wortelen, uien, sinaasappelen, aardappelen en tomaten. 
Bron: bbc.com 

M&S uitgeroepen tot beste supermarkt voor fysiek winkelen
M&S is gekroond tot de beste supermarkt als het gaat om fysiek winkelen met een algemene klantentevredenheid van 77%, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Volgens recente gegevens van consumentenwaakhond Which? scoorde M&S het hoogst op beschikbaarheid en behulpzaamheid van het personeel, het uiterlijk van de winkel en de kwaliteit van huismerk- en versproducten.
Bron: grocerygazette.co.uk 

België: Colruyt General Manager Chris Van Wettere gaat met pensioen
Chris Van Wettere, algemeen directeur van de Belgische supermarktketen Colruyt Laagste Prijzen, zegt dat hij op 31 maart met pensioen gaat. COO food retail Jo Willemyns zal hem opvolgen, naast zijn huidige functies.
Bron: retaildetail.eu 

VK: Supermarktketen Planet Organic huurt adviseurs in om verkoop te verkennen
Planet Organic, de biologische supermarktketen, heeft adviseurs uit de City ingeschakeld om een mogelijke verkoop te onderzoeken. Sky News heeft vernomen dat Planet Organic, dat in 1995 werd opgericht door Renee Elliot, samenwerkt met Interpath om de strategische opties te onderzoeken.
Bron: news.sky.com 

Verlies van bijna 15.000 banen in Britse retail een 'meedogenloos begin van 2023'
Sinds januari zijn er al bijna 15.000 banen in de Britse retail geschrapt in een "meedogenloze start van het jaar". Volgens een analyse van het Centre for Retail Research (CRR) hebben bedrijven tot nu toe het verlies van in totaal 14.874 retailbanen aangekondigd. Nationale retailers zoals papierwarenmerk Paperchase, kledingketen M&Co en Tile Giant zijn de afgelopen weken allemaal failliet gegaan, terwijl discount retailer Wilko, kledingretailer New Look en supermarkten Tesco en Asda ook allemaal ontslagen hebben aangekondigd.
Bron: theguardian.com 

VK: Morrisons gaat voor € 28 mln aan prijsverlagingen doorvoeren om klanten te helpen
De Britse supermarktketen Morrisons heeft gezegd dat het veel van zijn eigen merkproducten in prijs zal verlagen om consumenten te helpen die door de kosten van het levensonderhoud in de knel komen. De maatregel, die volgens Morrisons € 28 mln zal kosten, zal de prijzen van onder meer aardappelen, koffie en rijst met gemiddeld 19% verlagen.
Bron: bnnbloomberg.ca 

Iceland-keten verkoopt zijn 27 Ierse winkels aan The Project Point Technologies
De eigenaar van de supermarktketen Iceland heeft al zijn 27 Ierse winkels verkocht om zich op zijn Britse activiteiten te concentreren. Iceland Foods zei dat het zijn volledige aandeel in de Ierse keten heeft verkocht aan The Project Point Technologies, die de winkels onder het merk Iceland wil blijven exploiteren als onderdeel van een franchiseovereenkomst.
Bron: rte.ie 

Duitsland: Nieuw fulfilment platform voor e-commerce verwerking door Metro Logistics
Metro Logistics presenteert een nieuw platform voor de logistieke afhandeling van e-commerce bestellingen in Altlandsberg, Brandenburg. Met gestandaardiseerde processen en randvoorwaarden creëert het bedrijf zo een fulfilment-aanbod voor online shops en start-ups met kleinere order- en zendingshoeveelheden. Bestellingen uit verschillende segmenten kunnen nu op een oppervlakte van ongeveer 5.000 m2 op de multi-user logistieke locatie in Altlandsberg worden verwerkt.
Bron: newsroom.metroag.de 

VK: Asda-personeel krijgt 10% loonsverhoging
Werknemers in Asda-winkels in het Verenigd Koninkrijk krijgen vanaf juli een loonsverhoging van 10% tot € 12,51 per uur, na een loonovereenkomst in twee fasen met de vakbond Usdaw. Het akkoord is door een overweldigende meerderheid van de Usdaw-leden aanvaard in een stemming met een opkomst van 78% en 88% die vóór stemde. De nieuwe overeenkomst bedraagt € 12,39 vanaf april en € 12,51 per uur vanaf juli van dit jaar en geldt voor alle medewerkers, ongeacht hun leeftijd.
Bron: talkingretail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.