Cape Town Container Terminal verzacht gevolgen van slechte weersomstandigheden

De Cape Town Container Terminal blijft maatregelen nemen om de impact van ongunstige weersomstandigheden op de activiteiten te beperken. De terminal ondervindt sinds november 2022 hinder van de weersomstandigheden, met 584,76 uur windsnelheden van 80 tot 120 kilometer per uur.

Dit heeft gevolgen gehad voor de schepen op de kade en de schepen die voor anker lagen. Ook de productiviteit werd beïnvloed, hoewel de terminal ondanks de winderige omstandigheden de scheeps-activiteiten en de landzijde blijft ondersteunen waar dat mogelijk is. Volgens de veiligheidsvoorschriften van de terminal kan de terminal met het oog op de veiligheid van de werknemers en de apparatuur niet werken bij een windsnelheid van meer dan 80 km per uur.

De terminal bevindt zich momenteel op het hoogtepunt van de export van hard- en steenfruit en heeft 79 schepen bediend, waarbij 94.204 TEU (twenty-foot equivalent units) zijn geladen, bestemd voor verschillende locaties over de hele wereld.

"Als Cape Town Container Terminal zullen we ons best blijven doen om de terminal operationeel te houden en onze klanten te bedienen, ondanks de aanhoudende weersverstoringen. We hebben maatregelen genomen om de productiviteit te verhogen en vertragingen bij het aanmeren te beperken door een maximale bezetting van zeven ploegen te handhaven", aldus Andiswa Dlanga, TPT in de Managing Executive Western Cape.

Zij voegde eraan toe dat er nauwlettend toezicht werd gehouden op het herstel van de wind, waarbij zij opmerkte dat de beschikbaarheid van apparatuur en het beperken van de duur van de stilstand het succes zouden bepalen van de maatregelen die het team toepast. "We onderzoeken ook mogelijkheden om de productie ook in winderige seizoenen te optimaliseren", zei ze.

Voor meer informatie:
Mbali Mathenjwa
Transnet
Tel: +27 83 279 2651
Mbali.Mathenjwa@transnet.net


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.