Philip van Geest, Van Geest International:

"Voorzichtige daling prijs Spaanse paprika's ingezet, tomaten nog 'mokersduur'"

Tholen - Na bizar hoge prijzen voor de Spaanse kasgroenten afgelopen week zijn de prijzen van verschillende groenten deze week eindelijk weer wat gezakt. "Nu is het in de Carnavalsweek vaak wat rustiger, maar er is in elk geval bij paprika's een voorzichtige daling ingezet", constateert Philip van Geest van Van Geest International op maandag.

"De prijs van rode paprika's is gedaald van een niveau rond de 27,50 naar 23/24 euro. De prijs van oranje en gele paprika's is van 27/28 euro naar 20/21 euro gegaan en zal verder dalen. De prijs van groene paprika's ligt rond de 14/15 euro", somt Philip op. Voor de aubergines wordt nu een faire prijs tussen de 9,50 en 11 euro gemaakt."Met name de tomaten zijn volgens Philip nog 'mokersduur'. "Zo ligt de prijs van cherrytomaten nog altijd rond de 16,50 euro voor de 9x250 gram. De prijs van cherrytrostomaten ligt rond de 17,50-20 euro voor 3 kilo en de prijs van trostomaten ligt tussen de 16 en 17 euro met wat Turkse trostomaten voor 12,50-13 euro als alternatief."

"En vanuit Holland is het aanbod erg beperkt. De Hollandse komkommers liggen met 15/16 euro op een zelfde niveau als Spanje. En de handvol Nederlandse aubergines die er beschikbaar zijn, worden voor 13/14 euro verkocht. Verder komt er nog vrijwel niets aan "nieuw seizoen" glasgroenten uit de Hollandse kassen. Oorzaak hiervan zijn de hoge energieprijzen waardoor er tot 90% minder belichte teelt is en de traditionele teelten eenvoudigweg later zijn ingezet."

Voor meer informatie:
Philip van Geest
Van Geest International
Tel: 0174-514300
pvg@vgibv.nl   
www.vgibv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.