VLAM kijkt terug op geslaagde beurs in Berlijn met recorddeelname

Een Britse avond, het bezoek van de Vlaamse commissie Landbouw en erg gesmaakte frietjes. Dat waren de extra ingrediënten waarmee VLAM zijn recorddeelname aan de 30ste editie van Fruit Logistica van 8 tot 10 februari in Berlijn nog 'feller liet schitteren'. Na de beperktere corona-editie van 2022 noteerde deze vakbeurs voor de internationale handel in aardappelen, groenten en fruit opnieuw een topeditie zoals weleer. VLAM blikt samen met de 32 deelnemende bedrijven terug op een erg geslaagde beurs, zo deelt men in dit bericht.


VLAM-groepsstand op Fruit Logistica 2023

Fruit Logistica 2023 telde meer dan 63.000 bezoekers uit meer dan 140 landen en 2.610 exposanten uit 92 landen. Hiermee haalt de beurs opnieuw bijna het niveau van voor de coronapandemie. VLAM nam deel met een recordaantal bedrijven, namelijk 32 Belgische leveranciers van aardappelen, fruit, groenten en fruitbomen. Zij konden hun handelsrelaties ontmoeten in de opvallende VLAM-stand van maar liefst 660 m². Daarnaast waren ook de verenigingen Fresh Trade Belgium, Belgapom, de veilingcoöperaties, LAVA en de Vereniging van Belgische Tuinbouwcoöperaties (VBT) aanwezig.

De deelnemers aan de VLAM-stand blikken terug op een erg geslaagde beursdeelname. De bedrijven waren heel tevreden met het aantal en zeker ook de kwaliteit van de bezoekers. Dankzij de grootte van de stand en de gegroepeerde aanwezigheid, werd de Vlaamse vertegenwoordiging duidelijk opgemerkt.

Happy hour met friet, bier en wijn van bij ons
Fruit Logistica vormt het ideale platform om delegaties te ontvangen en hen te laten kennismaken met onze producten en onze leveranciers. Op de eerste beursavond organiseerde VLAM een event voor Britse contacten in het kader van de Brexit. Ook op de tweede avond was er ambiance op de VLAM-stand, want dan stond een happy hour op de agenda: de ideale gelegenheid voor de standhouders om in een ontspannen sfeer bij te praten met hun relaties. VLAM liet voor beide events een frietkraam aanrukken, en serveerde daarbij een glas Belgisch bier of Vlaamse wijn.

Foto rechts: Het happy hour met Belgische frietjes zorgde voor extra ambiance

Parlementaire landbouwcommissie op bezoek
Naar aanleiding van de beurs nodigde VLAM de commissie Landbouw van het Vlaams parlement uit voor een meerdaagse studiereis. De 10-koppige delegatie kreeg een rondleiding in enkele beurshallen waar ze het internationale karakter van de beurs ontdekten. Daarna ging de delegatie aan de praat met bedrijven op de VLAM-stand alsook met vertegenwoordigers uit verschillende coöperaties en federaties. De parlementairen namen tevens deel aan een rondetafel met Duitse en Belgische sectorvertegenwoordigers en bezochten tot slot een supermarktfiliaal van Edeka. Hier maakten ze van nabij een degustatieactie met Conference-peren mee. Deze promotieactie kadert in een campagne die VLAM dankzij EU-subsidies kan organiseren.


Bezoek van de Commissie Landbouw van het Vlaams parlement

De volgende Fruit Logistica zal doorgaan van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 februari 2024.

Voor meer informatie:
Liliane Driesen
VLAM
+32 02 552 80 32
liliane.driesen@vlam.be     
www.vlam.be        


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.