Italiaanse PND introduceert nieuwe mangoschilmachines

Meer mango's schillen met minder personeel

Na het succes van zijn eerste mangoschiller bleef het Italiaanse PND de vraag krijgen – vooral uit Zuid-Amerika – om de productiviteit nog te verhogen. Zo ontstond het PL8M-model.

"Het is een innovatie die vooral gericht is op een hogere productiviteit. Het nieuwe model, dat ook geschikt is voor de verwerking van kiwi's, kan 112 mango’s of kiwi’s per minuut schillen", zegt Gianluca Giordano, verkoopmanager voor Zuid-Amerika. "Die snelheid kan worden behaald met slechts twee medewerkers die het fruit handmatig aanvoeren. De schiller zelf heeft daarvoor 8 koppen. Verder behoudt de machine zijn eerdere kenmerken. Ze slaagt er met andere woorden in om zowel hard als rijp fruit te schillen en ook dezelfde goede prestaties te leveren op het gebied van afval."

Gianluca Giordano

"De gloednieuwe PL8M is een restyling, een optimalisatie van de 6-kops versie (36-42 vruchten/min), die meer dan 10 jaar geleden werd ontworpen", vertelt Giordano. "Naast het nieuwe model PL8M en het nu veel verkochte PL6M, hebben we ook een kleiner model, de PL4M, met 4 koppen voor een snelheid van 24-28 vruchten/min. Ook die is heel performant en snel."

De mangoschillers worden handmatig geladen en zijn zeer eenvoudig in het gebruik. Voor de modellen PL6M en PL4M is één medewerker voldoende. Voor het nieuwe model PL8M zijn twee personen nodig, zowel door het grote formaat van de machine als door de hoge snelheid waartegen gewerkt wordt.

Mangoschiller van het model PL8M

"De machine, volledig gebouwd in roestvrij staal en met materialen die voldoen aan de voedselnormen, is in staat om mango’s van elke vorm, kaliber en vooral rijpheidsgraad te schillen. Dat is een voordeel dat in geen enkele machine op de markt te vinden is. De nieuwe PL8M heeft een schilcapaciteit van 112 vruchten per minuut en is een van de meest gevraagde machines. Er zijn al 160 exemplaren geleverd ter wereld. Er is een aanzienlijke vraag in Zuid-Amerika, vooral in Peru. Het PL8M-model optimaliseert het ruimtegebruik, bespaart op arbeid en is flexibel in de verwerking. Voor alle productiecapaciteiten, van groot tot klein, hebben we een model. Dit is ook te danken aan de medewerking van onze klanten die goed luisteren naar de consument en dus weten wat diens behoeften zijn." 

"PND is erin geslaagd het vertrouwen te winnen van zowel technici als klanten uit de sector, die in de machines een bondgenoot zien die zich aanpast aan elke behoefte. Ons bedrijf staat garant voor kwaliteit, betrouwbaarheid en continue service, op elke breedtegraad."

Voor meer informatie:
Gianluca Giordano
PND - Fruit Processing Machinery
Via Brancaccio, 11
84018 Scafati (SA) - Italië
Tel: +39 (0)818509368
info@pndsrl.it
www.pndsrl.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.