Sterke vraag naar populaire exportrassen van Poolse appelen

De Poolse appelen doen het in 2023 voorlopig beter dan in december vorig jaar. Mateusz Wajnert, salesmanager van de Poolse appelexporteur Galster, stelt dat er momenteel een goede vraag is naar de exportrassen.

"Na een trage decembermaand is de afzet sindsdien goed verlopen. De vraag is de afgelopen weken zeer sterk geweest en de meeste van onze markten worden momenteel op een vlotte manier bevoorraad. De populaire exportrassen zoals Gala Royal, Red Chief en Golden zijn erg in trek."

De voorraden liggen op ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar, maar Wajnert is ervan overtuigd dat de omloopsnelheid nog omhoog kan, aangezien er meer dan voldoende vraag is. "Onze appelvoorraad is vergelijkbaar met die van vorig seizoen rond deze tijd van het jaar. We hebben zeker mogelijkheden om grotere volumes appelen af te zetten dan onze voorraad toelaat, zeker van de populaire exportrassen. Daarom wil Galster graag met meer telers samenwerken en solide partnerschappen uitbouwen. We zouden hen helpen met het teeltbeheer en uiteraard met de verkoop van hun oogst. We werken eraan om in de toekomst meer exportvolumes beschikbaar te hebben voor onze klanten." 

Wajnert stelt dat telers die niet de populaire exportrassen hebben het dit seizoen wel eens moeilijk kunnen krijgen. "De prijzen voor appelen verschillen per ras. Populaire exportrassen hebben een goede prijs, maar de andere rassen presteren veel minder goed op dat vlak. Handelaren die populaire exportrassen van goede kwaliteit op voorraad hebben, zitten gebeiteld dit jaar. Wie de minder populaire rassen in huis heeft, zal het dit jaar misschien moeilijk krijgen. De kosten van verpakkingen, energie en arbeid zijn de afgelopen jaren exponentieel toegenomen en blijven dat nog steeds doen."

"Fruit Logistica was een goede gelegenheid om de huidige stand van zaken met onze klanten te bespreken en activiteiten voor de komende maanden te plannen. Maar het belangrijkste aspect van de beurs was om onze klanten de hand te kunnen schudden en de vriendschap te onderhouden. Want dat is voor ons de basis van alles", besluit Wajnert. 

Voor meer informatie:
Mateusz Wajnert
Galster Sp. z o.o.
Tel: +48 660 042 551 (Polen)
mateusz.wajnert@galster.pl  
www.galster.pl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.