Braziliaanse meloenenexport -23% in januari

De export van Braziliaanse meloenen is in januari zoals gewoonlijk gedaald. Volgens gegevens van Secex werd in die periode 32.000 ton verscheept, 23% minder dan in december en 6% minder dan in januari vorig jaar.

Dit was het gevolg van het naderende einde van de oogst van 2022/23 in Rio Grande do Norte/Ceará en de komst van fruit uit Centraal-Amerikaanse landen, zoals Honduras, Costa Rica en Guatemala, op de internationale markt, waardoor de concurrentie op de fruitmarkt in Europa, de belangrijkste Braziliaanse bestemming, toenam, meldt datamarnews.com.

Export van meloenen en papaja's | jan 2020 - dec 2022 | WTMT


Bron: DataLiner

Rekening houdend met dit deel van het verkoopseizoen (augustus/22 tot januari/23), bedroeg de totale export van Brazilië 159.000 ton, een vermindering met 22% ten opzichte van dezelfde periode van de vorige oogst, aangezien er een vermindering was van het nationale areaal, logistieke problemen en de crisis in Europa.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.