Polen wil appels naar Indonesië exporteren

Volgens een Poolse diplomaat is Polen momenteel in gesprek met de Indonesische regering om appels naar Indonesië te exporteren.

Uit gegevens van de Poolse regering bleek dat Polen's export naar Indonesië in 2021 ruim100 miljoen euro bereikte. In hetzelfde jaar was de export van het Zuidoost-Aziatische land naar Polen meer dan 935,5 mln euro waard, wat een tienvoudig verschil betekent.

De bilaterale handel tussen Indonesië en Polen heeft nog veel ruimte voor groei, vooral in de agrovoedingssector. De ambassade onderhandelde afgelopen week met het Indonesische ministerie van Landbouw om meer van haar AGF-producten naar Indonesië te laten exporteren.

"We zijn verheugd dat we de onderhandelingen over de toegang van Poolse appels tot Indonesië hebben afgerond. We hopen binnenkort Poolse appels te zien op de Indonesische markt," vertelde Piotr Firlus, het plaatsvervangend hoofd van de missie op de Poolse ambassade in Jakarta, tijdens een media briefing afgelopen donderdag, zo meldt jakartaglobe.id.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.