Peruaanse avocado-export zal opnieuw plussen

ProHass, de Peruaanse vereniging van Hass telers en exporteurs, voorspelt voor 2023 een groei van 12,5% tot 624.000 ton in de Peruaanse avocado-export. Dat is volgens Carlos Paredes Rosales nagenoeg dubbel zoveel als in 2018, toen 338.549 ton naar het buitenland werd verzonden.

"Het belangrijkste is dat dit volume op een ordentelijke wijze wordt uitgevoerd en niet alles in slechts een paar weken wordt verzonden", zegt hij. Volgens Carlos zal het Peruaanse aanbod goed ontvangen worden op de markt, aangezien de oogstvolumes van belangrijke teeltlanden in deze eerste maanden van het jaar, zoals Spanje, Zuid-Afrika of Israël, lager uitvallen dan normaal.

"Er wordt een groei van het exportvolume naar de VS verwacht, of op zijn minst een evenaring van vorig jaar, toen er 125.000 ton werd verzonden. We hopen ook te groeien in Azië, een zeer interessante markt voor de Peruaanse Hass avocado, maar daar ligt nog werk op de plank."

ProHass hoopt ook weer de export naar Chili aan te zwengelen, aangezien er in 2022 bijna 10% minder werd afgezet dan in 2021 door het omvangrijke lokale aanbod. Vorig jaar werd 56.000 ton geëxporteerd naar Chili, dit jaar rekent men op 62.400 ton. Dat zou 10% zijn van de totale export.

Peru telt 60.091 hectare Hass avocadoteelt, waarvan een deel nog jonge aanplanten. De verwachting is dus dat de oogst de komende jaren verder zal toenemen. "Vanwege de nationale en internationale context is de aanplant van nieuwe boomgaarden nu wel vertraagd."

Bron: agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.