Directeur krijgt ook boete van $5.500

Greenyard Food Industries beboet voor illegale invoer

Greenyard Food Industries Pte Ltd heeft deze week van de rechtbank een boete van $7.500 gekregen voor de illegale invoer van verse en verwerkte producten voor de verkoop. De directeur, Fang Kai Bung, kreeg ook een boete van 5.500 dollar, omdat hij de overtreding niet heeft verhinderd.

Op 19 januari 2022 werd een vrachtwagen met levensmiddelen van Greenyard Food Industries Pte Ltd aangehouden en doorverwezen voor controle tijdens een gezamenlijke operatie van het Singapore Food Agency (SFA) en de Immigration & Checkpoints Authority (ICA) bij de controlepost Woodlands. De vrachtwagen werd vervolgens doorverwezen naar de SFA voor een vervolginspectie.

Uit het onderzoek van SFA bleek dat het bedrijf illegaal ongeveer 324 kg niet-aangegeven en te weinig aangegeven verse groenten en fruit en ongeveer 11 kg niet-aangegeven verwerkte levensmiddelen uit Maleisië had ingevoerd. Alle illegale zendingen werden in beslag genomen.

Bron: www.ica.gov.sg


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.