Chileense druivenexport -5% tot en met week 5

De Chileense druivenexport in 2022/2023 bedroeg tot en met week 5 in totaal 8,9 miljoen kartons van 8,2 kg. Dat is 5% minder dan in dezelfde periode van vorig seizoen. De export naar de VS, de belangrijkste markt voor Chileense druiven, ligt 8% lager en naar China 42% lager dan vorig seizoen. De cijfers zijn afkomstig van de laatste en vijfde exportraming van het Druivencomité van Asoex, de Chileense vereniging van fruitexporteurs, dat de uiteindelijke export op 9,7% lager raamt dan die van vorig seizoen. 

"Er vinden verschuivingen plaats in de marktbestemmingen voor Chileense druiven. Tot nu toe zijn er naar de VS, de belangrijkste markt, 6,8 miljoen kartons verzonden. Dat is 8% minder dan vorig jaar", zegt marktanalyste Isabel Quiroz van IQonsulting. "Naar China zijn 207.000 kartons verstuurd. Dat is 42% minder. Japan, Korea en Mexico hebben daarentegen respectievelijk 7%, 52% en 44% meer geïmporteerd. Deze bestemmingen zijn echter secundair en het verzonden volume is telkens minder dan 1 miljoen kartons."

De voorzitter van Asoex, Ivan Marambio, zegt dat de nadruk van Chili nog steeds ligt op de overschakeling op een nieuwe generatie druivenrassen met een hogere opbrengst. Maar ook droogte speelt een rol in de lagere exportverwachting.

"Onze nieuwe raming komt uit op 67,1 miljoen kartons van 8,2 kilo. Dit is 9,7% lager dan in 2021/2022 en 0,9% lager dan een eerdere raming van het comité. De kwaliteit is daarentegen aanzienlijk verbeterd, vooral met de nieuwe rassen, die dit seizoen goed zullen zijn voor 54% van de export."

Voor meer informatie:
Asoex
Tel: + 56 2 2472 4700 (Chili)
gmorales@asoex.cl   
www.asoex.cl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.