Officieel akkoord voor nieuwe cao open teelten

De open teelten hebben een nieuwe cao. Na intensieve gesprekken zijn de leden van CNV en FNV akkoord gegaan met het eerder overeengekomen onderhandelaarsakkoord, zo meldt LTO Nederland. Voorop stond dat er een pakket moest komen dat aansluit bij de uitdagingen waar de sector mee te maken heeft, en bij de soms moeilijke omstandigheden waarin werknemers zich bevinden.

De cao is afgesloten voor een periode van 16 maanden en gaat in op 1 maart 2023. Dat is dus met een looptijd tot 1 juli 2024. Op 1 maart van dit jaar worden de lonen met 5 % verhoogd en op 31 december 2023 nog eens met 3%. De minimumlonen werden uiteraard al eerder verhoogd met het wettelijk bepaalde percentage van 10,15%.

Daarnaast komt er een onderzoek naar het koppelen van de kwaliteit van de huisvesting aan de afdracht van de kosten van die huisvesting. Op dit moment wordt gewerkt aan het afhandelen van de formaliteiten en het aanvragen van de algemeen verbindend verklaring van de cao. De nieuwe cao-tekst en dus ook de loontabellen worden via de website van de Werkgeverslijn gepubliceerd.

Bron: LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.