Emanuel Sluis, Service2Fruit:

"Perenmarkt verloopt goed, appelverkoop is een ander verhaal”

Tholen  - Het is misschien appels met peren vergelijken, maar beide markten laten dan ook een totaal wisselend beeld zien. “Net voor de beurs in Berlijn was de markt voor Conference-peren echt hot”, vertelt Emanuel Sluis van handelsplatform Service2Fruit. “Inmiddels is de markt wat gestabiliseerd.”

“De markt van de Beurre Alexander Lucassen-peren is helaas pas laat aangetrokken, maar heeft wel een goed einde gehad. De afzet van de Doyenne du Comice-peren is gewoon goed verlopen en ook voor het vervolg van het Conference-perenseizoen ben ik positief gestemd. We zijn gewoon al best wel ver met de verkoop”, constateert Manus.

“De prijs van de Conference-peren ligt op dagbasis tussen de 70 en 75 cent en dit kan oplopen naar 80 cent als ze echt grof en exportgeschikt zijn. Wel blijft de grondkleur van de Conference aandacht vragen. Dat is toch een issue dit jaar vanwege de droogte.”

Hoe goed de perenmarkt dit jaar verloopt, hoe matig de appelmarkt zich ontwikkelt. “De appelverkoop blijft vooral een binnenlandse aangelegenheid. Ik denk nog steeds dat er niet teveel Elstar-appels zijn, maar de kwaliteitsproblemen blijven wel boven de markt hangen.”

“Hierdoor is er veel noodzaak om te verkopen. Prijzen voor de echt goede Elstar liggen rond de halve euro. Dat is nog altijd onder het niveau waarop ze op het hout zijn gekocht, maar daar zijn wel de kosten bijgekomen. Tegelijkertijd zie ik het voor de langere termijn – als we maart voorbij zijn – een stuk zonniger in, maar dan moet je wel echt goede appels hebben.”

Voor meer informatie:
Emanuel Sluis
Service2Fruit
De Ooyen 15A
4191PB Geldermalsen
+31 885 321 300
info@service2fruit.com    
www.service2fruit.com   


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.