Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Kwaliteit Chileense druiven moet uitmuntend zijn om te overleven"

De afgelopen jaren waren uitdagend voor de Chileense druivensector door weersomstandigheden, logistieke problemen en meer. "Als gevolg daarvan is dit jaar van cruciaal belang voor de Chileense telers; ze hebben een kans om te laten zien dat ze nog steeds een uitstekend product kunnen leveren," zegt Michael DuPuis van Divine Flavor.

Het bedrijf werkt samen met druiventelers in het centrale teeltgebied van Chili, waar de teelt nu toeneemt. Het land is een belangrijke leverancier van druiven, hun belangrijkste agrarische exportproduct, maar de tegenwind waarmee de sector te kampen heeft, heeft geleid tot een inkrimping van het areaal. Als gevolg daarvan zal de totale productie dit jaar naar verwachting 65-67 miljoen kartons bedragen, een daling met één cijfer ten opzichte van vorig jaar.

Tegenwind voor Chili
"Chili is langzamer geweest met het ontwikkelen van nieuwe rassen vanwege quarantaine-eisen", zegt Antonio Escobar van Divine Flavor. "Het is moeilijk om een exact aantal te noemen, maar er komt nog steeds een aanzienlijk aantal traditionele rassen op de Noord-Amerikaanse markt", voegt hij eraan toe.

Een andere uitdaging is de overlapping met andere teeltgebieden. "Chili verliest elk jaar aantrekkelijke marktvensters," merkte Escobar op. "Er is een wereldwijd overaanbod van druiven en de teelt van Chili overlapt met die van veel andere druiventelende landen." Ten eerste overlapt het begin van het Chileense seizoen met Peru, een land dat een groter deel van de Noord-Amerikaanse markt inneemt. Aan het einde van het Chileense seizoen komt Mexico al op de markt, wat dichterbij de Verenigde Staten ligt. En alsof dat nog niet genoeg is, overlapt de oogst volledig met Zuid-Afrika, een land dat zich richt op de export naar Europa.

Chili's buurland Peru heeft niet alleen het voordeel dat het een groter deel van de nieuwe rassen teelt, druiven uit dat land kunnen ook zonder begassing de VS binnenkomen. "Chili dringt nu aan op een systeembenadering waardoor het fruit zonder begassing binnenkomt," deelde Escobar mee. "Dit zou de sleutel kunnen zijn voor Chileense druiven, omdat het de kwaliteit van het fruit bij aankomst zou verbeteren."

Differentiatie
De sterkste overleeft. "De enige manier om in deze omgeving een voorsprong te hebben is door de beste kwaliteit en smaak te hebben", aldus Escobar. "Beide moeten uitzonderlijk zijn, en onze telers in Chili begrijpen dat heel goed." De samenwerkingen die Divine Flavor heeft met Chileense telers zijn zeer strategisch en gericht op het telen van druiven met een hoge smaak. "We planten niet zomaar een stel variëteiten aan, we bekijken het strategisch," merkt DuPuis op. "We werken met getalenteerde en zeer gepassioneerde telers die enthousiast zijn voor het nieuwe seizoen en hopen weer op gang te komen. Zij begrijpen de realiteit en pakken die aan door extra inspanningen te leveren om uitstekend fruit te telen. Van wat we tot nu toe hebben gezien, lijkt Chili dit jaar beter te reageren."

Nu het seizoen op gang komt, wordt begin maart de piek in de teelt verwacht. De oogst zal doorgaan tot eind maart en het fruit zal tot midden mei in de VS aankomen.

Voor meer informatie: 
Michael DuPuis
Divine Flavor
Tel: +1 520 281 8328
mdupuis@divineflavor.com
www.divineflavor.com

Publicatiedatum: