Carton Pack

"Duurzaamheid leidt tot de juiste mix"

Verpakkingen worden tegenwoordig opgevat als een oplossing voor verschillende duurzaamheidsvraagstukken, zoals milieu-impact, functionaliteit van het gebruik, gemak van afvalverwerking, behoud van kwaliteit en versheid van het product.

"Het sleutelelement waarop Carton Pack haar technologisch onderzoek ontwikkelt, is de maximale vermindering van de impact die de verpakking en haar toepassingen moeten hebben in de hele levenscyclus van de verpakking," merkte Massimiliano Persico, directeur bedrijfsmarketing, op.


Massimiliano Persico op de beurs, bezig met enkele klanten

Terug van de internationale vakbeurs Fruit Logistica, die vorige week in Berlijn werd gehouden, zijn de resultaten van het bedrijf overweldigend positief.

"Het evenement bevestigde zichzelf opnieuw als de belangrijkste beurs in de sector, en eindelijk, na de lange lockdown als gevolg van Covid-19, heeft het zijn ruimte en zijn belang teruggewonnen," aldus Persico. "Ondanks de belangrijke moeilijkheden op de markt was de ervaring bevredigend en super motiverend. De bezoekers waren zeer geïnteresseerd in de vernieuwingen op het gebied van papier en pulp en de meest waargenomen trend was zeker die naar een duurzame aanpak, ook van de kant van de grote retailers."

"Naast het ontmoeten van onze Italiaanse en Europese klanten hadden we de gelegenheid om nieuwe contacten op te doen, vooral van grote Europese en zelfs overzeese retailers," benadrukte Persico.

Pulppunnets: de vernieuwing
"Onder de innovaties die tijdens Fruit Logistica 2023 werden gepresenteerd, bevonden zich ook de pulppunnets, een duurzame oplossing die uitstekende prestaties levert op het gebied van vochtbestendigheid. En omdat ze van cellulose zijn gemaakt, zijn ze samen met papier volledig recycleerbaar. We hebben met name twee modellen gepresenteerd," aldus Persico. "Het ene is meer geschikt voor zachtfruit en tomaten, het andere meer voor druiven."


Pulppunnet voor tomaten

"Duurzaamheid leidt tot de juiste mix"
Dit is de slogan die Carton Pack in duidelijke letters wilde benadrukken op de wanden van de stand op de Fruit Logistica, als bekroning van de uitgebreide uitstalling van producten die beschikbaar zijn in de verschillende lijnen en assortimenten. Concreet vat de zin samen wat de huidige drijfveer is voor de ontwikkeling van het bedrijf en vertegenwoordigt ze de strategie om de belangrijke veranderingen in de huidige markt aan te pakken.

"Het is bedoeld om aan onze bestaande en potentiële klanten mee te delen dat zij bij ons de juiste partner kunnen vinden om samen de meest geschikte oplossingen te bestuderen, zowel voor hun behoeften als voor die van de markt, terwijl zij van onze kant beschikbaarheid, bekwaamheid en creativiteit vinden," aldus Persico.


Carton Pack had het erg druk. Drie volle dagen voor het bedrijf

"De slogan vat perfect het brede scala van onze productie samen: een breed scala aan verpakkingen en grondstoffen die synergetisch zijn aangepast aan de technische, commerciële, tentoonstellings- en vervoerscontext."

"Duurzaamheid betekent voor ons het gebruik van intelligente technologieën om het verbruik van energie en grondstoffen binnen de perken te houden, om het milieu in elke fase van de teelt en de distributieketen te beschermen," legt Persico uit. "De keuze van materialen zoals papier, karton, pulp, Social Plastic, rPET en vele andere bedrukte en op maat gemaakte folieoplossingen, garanderen een breed scala aan mogelijke oplossingen die 'gemengd' op een evenwichtige en coherente manier, elk type behoefte aan verpakkingen kunnen oplossen."

Carton Pack zet zich al meer dan 50 jaar in om zijn klanten een volledig geïntegreerde dienstverlening te bieden, waarbij intern alle verpakkingsoplossingen worden ontwikkeld, van ontwerp tot industrie en teelt. Elk ontwikkelingsproject voor verpakkingsoplossingen wordt gekalibreerd volgens de technische specificaties die de markt vereist.

Voor meer informatie:
mktg@cartonpack.com
www.cartonpack.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.