Britse supermarkt Waitrose trekt € 112 mln uit voor prijsverlagingen

Britse supermarkt Waitrose trekt € 112 mln uit voor prijsverlagingen
Het Britse supermarktconcern Waitrose heeft gezegd dat het € 112 mln zal besteden aan prijsverlagingen voor meer dan 300 eigen merkproducten, in een strijd om klanten te behouden tegen een recordinflatie in de sector. Waitrose, dat deel uitmaakt van het John Lewis Partnership, zei dat het de prijzen verlaagde van producten variërend van Britse wortelen en diepgevroren erwten tot Fairtrade thee en Britse worsten.
Bron: reuters.com 

Spar Spanje partner Grupo Cuevas breidt retailnetwerk uit
Spar Spanje partner Ignacio de las Cuevas begon het jaar met de opening van een nieuwe Spar Express supermarkt van 150 m² in de stad Miño in de provincie La Coruña. Dit volgt op 11 openingen van winkels onder de Spar Express winkelformule in de regio van de retailer in de voorgaande twaalf maanden. In elke winkel verlenen twee tot zeven collega's de klanten service in de beschikbare secties groenten en fruit, brood en delicatessen.
Bron: spar-international.com 

Het Duitse Rewe en het Montenegrijnse Voli hebben interesse in Sloveense Tuš
Er zijn twee koplopers voor de overname van Tuš, de op drie na grootste Sloveense supermarktketen, die onlangs te koop werd aangeboden. Volgens het Sloveense portaal necensurirano.si is een van de potentiële bieders de Montenegrijnse retailer Voli, de grootste werkgever in het land, die eigendom is van de lokale zakenman Dragan Bokan. Een andere geïnteresseerde partij is de Duitse retailer Rewe Group, die ongeveer 3300 winkels bezit in verschillende Europese landen en een jaarlijkse omzet van ongeveer € 60 mld behaalt.
Bron: esmmagazine.com 

Carrefour voorspelt dit jaar meer winstgroei ondanks hoge inflatie
Europa's grootste foodretailer Carrefour heeft vertrouwen in zijn vooruitzichten voor 2023 na het melden van een record vrije kasstroom van
€ 1,2 mld en een nieuwe stijging van het bedrijfsresultaat voor het hele jaar ondanks de hoge inflatie. "We kijken met vertrouwen naar de toekomst," zei Bompard terwijl hij het doel herhaalde om tegen 2026 een vrije kasstroom van meer dan € 1,7 mld te genereren.
Bron: reuters.com

VK: GCA kondigt nieuwe vertrouwelijkheidsbelofte voor leveranciers aan
De Groceries Code Adjudicator (GCA) heeft een nieuwe belofte aangekondigd die ervoor moet zorgen dat leveranciers geen risico lopen op mogelijke negatieve gevolgen van het melden van een met de retailer verband houdende kwestie. Alle veertien retailers die onder de Groceries Supply Code of Conduct vallen, hebben de overeenkomst met de GCA ondertekend.
Bron: farminguk.com 

ID Logistics verhoogt de waarde van leveringen aan Auchan-winkels in Zuid-Polen
ID Logistics breidt zijn samenwerking met Auchan Polska uit. De operator, die al meer dan 8 jaar het distributiecentrum van de retailer in Mszczonów bedient, wordt nu verantwoordelijk voor het beheer van de activiteiten in het distributiecentrum in Lędziny, van waaruit de leveringen aan winkels in het zuiden van Polen plaatsvinden. Het distributiecentrum houdt zich bezig met de opslag van droge en verse levensmiddelen, waaronder producten die temperatuurgecontroleerde opslag vereisen in verschillende assortimenten (zuivel, vlees, vis, groenten en fruit).
Bron: internationalsupermarketnews.com 

Carrefour test ChatGPT: retailers gebruiken AI om efficiëntie te verhogen
De ChatGPT-video van Carrefour komt op een moment dat supermarkten wereldwijd AI inzetten om hun arbeidseconomie te verbeteren. De multinational, met bijna 14.000 winkels in meer dan 30 landen, gebruikt de chatbot en een door de computer gegenereerde menselijke avatar om de arbeidskosten voor het maken van klantgerichte video's te verlagen.
Bron: pymnts.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.