Peperdure Japanse Miyazaki mango in India geteeld

De Japanse Miyazaki, een van de duurste mango's ter wereld, zal in West-Bengalen worden geteeld. Deze mangovariëteit is op de wereldmarkt verkrijgbaar voor duizenden roepies per kg. Het is een type Irwin mango dat verschilt van de gele mango die in Zuidoost-Azië wordt geteeld.

Deze vrucht, die oorspronkelijk in de Japanse stad Miyazaki werd geteeld, heeft zijn weg naar India gevonden nadat het ministerie van Landbouw het initiatief had genomen om de "Koning van de Mango" commercieel te telen in het district Malda in Bengalen. De regio staat bekend om de Malda mango's die over de hele wereld worden geëxporteerd, meldt www.news18.com.

De regering is van plan een mangoboomgaard aan te leggen in het English Bazar blok van Bengalen nadat ze de Miyazaki mangoplanten uit Japan heeft meegebracht. De kostbare mangoscheuten zullen naar verwachting binnen een week in Malda aankomen, waar de exotische fruitsoort een thuis krijgt tussen de vele andere die wereldwijd bekend staan om hun ongeëvenaarde smaak en aroma. De Japanse Miyazaki mango zal zich nu voegen bij de lijst van andere honderd mangovariëteiten die in Malda worden geteeld.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.