Vraag naar aardappelen neemt toe op Egyptische lokale markt

"De vraag naar Egyptische aardappelen blijft toenemen, vooral op de lokale markt," zegt Abdelrhman Elnogole, van de Egypt Land Company. "Dit jaar zullen de aardappelvolumes niet veel verschillen. We hebben hetzelfde areaal als vorig seizoen. De vraag blijft echter toenemen."

"We zijn onlangs gestart met onze aardappelactiviteiten op 1000 feddans (420 ha) om in deze behoefte te voorzien. We geven voorrang aan de lokale markt, die zeer veeleisend is voor aardappelen en aan de lokale verwerkingssector. Het overschot van onze productie is bestemd voor de export, vooral naar Europa. Wij produceren de variëteiten Santana, Lady, Rosetta en Cruise, in maten variërend van 28:35, 35:45 tot 45:55."

De teler verwacht in de komende jaren een grote toename in de volumes, dankzij het Egypt Paradise-project, waardoor het areaal van verschillende gewassen, waaronder aardappelen, aanzienlijk zal toenemen, aldus Abdelrhman.

"Wij werken momenteel in het kader van het Jannat Masr-project (Egypt Paradise), dat op zijn beurt deel uitmaakt van het megalandbouwproject "New Delta". Dit is de grootste landbouwinvestering in Egypte, gesteund door de Egyptische staat, die bestaat uit het herstel van 2,2 miljoen feddan woestijngrond (924.000 ha), met enorme investeringen in landbouw-, irrigatie- en transportinfrastructuur, om de Egyptische teelt van strategische gewassen aanzienlijk te verhogen."

Van de strategische gewassen waarvan het project de teelt wil verhogen, komt de aardappelteelt op de tweede plaats, na bieten en vóór granen. "Naast het hoofdbelang van het project, namelijk het waarborgen van de voedselzekerheid van Egypte, zal het ons in staat stellen onze export van veel gewassen te vergroten. Daarvoor wordt in het Jannat Masr-project de aansluiting van de herstelde grond verbeterd op het wegennet, de havens en de luchthavens," besluit Abdelrhman.

Voor meer informatie:
Abdelrhman Elnogole
Egypt Land Company
Tel: +20 128 677 9226 
abdelrhman.mohamed9086@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.