Langere houdbaarheid van gesneden broccoli

Fortune Growers en Lytone Enterprise sloegen de handen ineen voor proeven met broccoli na de oogst en het resultaat was fascinerend. William Chang, CEO en oprichter van Lytone Enterprise, vertelt erover.

"Fortune Growers is een grote leverancier van producten in heel Noord-Amerika en de rest van de wereld," zegt Basilio. "Wij, bij Lytone Enterprise, ontwikkelen al meer dan 25 jaar conserveringstechnologie na de oogst voor wereldwijde leveranciers zoals Fortune Growers. Samen willen we een revolutie teweegbrengen in de broccolisector."

Fortune Growers heeft onlangs het door Lytone ontwikkelde LytoFresh-systeem getest. "Het systeem omvat een reeks bewezen technologieën om verkleuring te vertragen, verwelking te voorkomen en de algehele kwaliteit van gesneden broccoli te behouden. Tijdens proeven met Fortune Growers werd vastgesteld dat de houdbaarheid van gesneden broccoli met enkele weken kon worden verlengd zonder het gebruik van scherfijs."

Volgens William Chang werd het experiment uitgevoerd met de standaardpraktijken in de sector als controle. De temperatuur in de opslagruimte werd tussen 0 en 1°C gehouden. Bij de proef werden verschillende artikelen met verschillende behandelingsdoses en verschillende verpakkingen gebruikt, alleen om de beste omstandigheden voor het conserveringsdoel te testen.

"Het experiment toont duidelijk aan dat de met LytoFresh behandelde broccoli in een betere conditie verkeerde dan de controle. De proef werd 42 dagen voortgezet, waarna de onbehandelde broccoli moest worden weggegooid. Zelfs na 42 dagen was de met LytoFresh® behandelde broccoli nog in acceptabele conditie", aldus Chang.

"Het is een mijlpaal voor de sector dat telers van verse broccoli door het gebruik van het LytoFresh-systeem inderdaad niet langer tonnen scherfijs in verpakte dozen hoeven te pompen voor vervoer over lange afstanden, waardoor telers van broccoli tijd, water, arbeid en elektriciteit besparen. We hopen dat deze nieuwe toepassing zeker zal bijdragen aan een duurzamere en milieuvriendelijkere toeleveringsketen," aldus Chang.

Het gebruik van LytoFresh is niet alleen beperkt tot broccoli. "LytoFresh heeft toepassingen in tientallen andere markten voor AGF; het is ook nuttig voor telers, verpakkers en retailers van groenten en fruit, snijbloemen, exotische gewassen en siergewassen. We hebben een gevestigde productlijn en database binnen het LytoFresh-systeem om zowel grote als kleine klanten te helpen."

Voor meer informatie:
Basilio Huang
Lytone Enterprise, Inc.
basilio.huang@lytone.com
lytofresh.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.