Lufthansa gebruikt Sensitech voor tracken vrachttemperaturen

Dankzij nieuwe technologische ontwikkelingen is de logistiek van AGF in de luchtvrachtsector de afgelopen jaren sterk geëvolueerd. Lufthansa Cargo profiteert daar nu van, want de vrachtvervoerder is er onlangs in geslaagd een nieuwe mijlpaal te bereiken in het bewaken en optimaal vervoeren van verse producten.

Bederfelijke goederen zijn beperkt houdbaar en dragen een specifiek deel bij aan de wereldwijde afvalproblemen, omdat producten die bedorven of over datum zijn meestal niet zijn wat de klanten willen ontvangen. Voor vrachtvervoerders kan het opslaan en vervoeren van dergelijke kostbare goederen een uitdaging zijn, omdat dit speciale expertise en gedetailleerde planning vereist.

Dit is waar technologie om de hoek komt kijken om dergelijke situaties efficiënter te maken. In samenwerking met Sensitech en Lobster Logistics Cloud kan de Duitse vrachtvervoerder speciale sensoren en GPS-technologie gebruiken om de exacte locatie en omgevingstemperatuur van verse producten te bepalen. Dankzij de combinatie van beide informatiebronnen verloopt het toezicht op verse producten in de lucht en op de grond efficiënter.

Bron: simpleflying.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.