Zuid-Afrika exporteerde meer dan 3,5 mln ton

Volgens de Perishable Products Export Control Board (PPECB) heeft Zuid-Afrika de verwachtingen opnieuw overtroffen en is zij er vorig jaar in geslaagd iets meer dan 3,5 miljoen ton AGF te vervoeren.

Lucien Jansen, CEO van dit onafhankelijke kwaliteitscertificerings-bureau voor producenten en exporteurs van bederfelijke levensmiddelen in de koudeketen, zei dat de export bleef groeien. "We zijn blij dat Zuid-Afrika in 2022 recordcijfers voor de export heeft gehaald, en dat met alle uitdagingen waarmee men werd geconfronteerd. Dit betekent een stijging van 8,8% van de volumes in vergelijking met het boekjaar 2020/2021.

Het agentschap zei dat uitdagingen die het vervoer van groenten en fruit betroffen onder meer de congestie in de lokale havens was, een al lang bestaand probleem. Daarnaast zei het dat de overstromingen in het laatste deel van 2022 in de Lower Orange River aanzienlijke gevolgen hadden voor de druivenoogst.

Bron: iol.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.