Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Apeel ontslaat bijna een kwart van zijn personeel

In de komende maanden zal het in Californië gevestigde Apeel ongeveer 105 werknemers in Noord-Amerika, Europa en Zuid-Amerika ontslaan. Het maakt deel uit van een plan dat in november vorig jaar werd aangekondigd. Het totale personeelsbestand van het bedrijf wordt geschat op 450.

James Rogers richtte het bedrijf in 2012 op en richtte zich op het verlengen van de houdbaarheid en het verminderen van voedselverspilling. Hij en het team ontwikkelden coatings die op producten worden aangebracht om waterverlies en oxidatie tegen te gaan, de belangrijkste oorzaken van fruitrot.

Het bedrijf breidde uit van zijn eerste hoofdkantoor in Milpas naar een gebouw van bijna 10.000 m2 in Goleta en breidde zijn personeelsbestand aanzienlijk uit. In 2017 bracht het bedrijf een natuurlijke en eetbare coating op de markt die een biologisch label kon behalen.

De afgelopen jaren ging het niet zo goed als gehoopt. In juli 2022 ontsloeg het bedrijf werknemers en afgelopen november werd aangekondigd dat nog eens 105 werknemers zouden worden ontslagen in januari, maart en juni van 2023. De ontslagen treffen ongeveer 55 mensen van het hoofdkantoor in Goleta, Californië. Het bedrijf heeft een tweede kantoor in Nederland en heeft werknemers in acht andere landen en Amerikaanse staten.

Bron: Santa Barbara Independent


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.