Staay Food Group

Eerste aankomst Costa Rica meloenen van eigen teelt

Komende week arriveren de eerste watermeloenen van de eigen teelt van Staay Food Group in Costa Rica. “Onze Costa Ricaanse vestiging SFG Dulce bestaat uit zes teeltlocaties met een totale oppervlakte van 550 ha. Voor risicospreiding liggen deze verdeeld over vier teelt-gebieden, te weten Parrita, Orotina, Guanacaste en Bajo Capulin” aldus Aad van der Kleij van Staay Papendrecht.

Het seizoen gaat van start met seedless watermeloenen gevolgd door Galia in week 9 en Geel en Cantaloupe in week 11. Daarnaast verwacht de meloenspecialist Piel de Sapo te ontvangen en watermeloenen in bins. Door ongunstige weersomstandigheden heeft Staay Food Group besloten dit jaar iets later van start te gaan. “Zodoende kunnen we de kwaliteit van ons huismerk Dulce garanderen", aldus Aad.

“We hebben nog een aantal weken de beschikking over Braziliaanse meloenen, dus zal de overgang naar Costa Rica geleidelijk en soepel kunnen verlopen. Vanzelfsprekend is de teelt volgens de voorschriften gecertificeerd en is volledige tracebility gegarandeerd. Wij kijken uit naar een goed en smaakvol meloenenseizoen”, besluit Aad.

Voor meer informatie:
Aad van der Kleij
Staay Food Group
aad.van.der.kleij@staay.nl 
www.staayfoodgroup.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.