Biologisch landbouwareaal EU groeit in vijf jaar tijd met 41%

Het areaal voor biologische landbouw in de Europese Unie is in vijf jaar tijd met 41% toegenomen tot 14,8 mln hectare in 2020. In de periode 2012-2020 is het EU-landbouwareaal waarop biologisch wordt geteeld met meer dan 50% toegenomen, met een jaarlijkse stijging van 5,7% in alle lidstaten behalve Polen. Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland zijn samen goed voor 59% van het totale biologische landbouwareaal in 2020. Ondanks een EU-gemiddelde van 9,1% bleef het biologische areaal in Ierland onder de 2%.

De retailverkoop van biologische AGF in de EU is tussen 2015 en 2020 verdubbeld tot 44,8 miljard euro, waarvan het grootste deel in Duitsland en Frankrijk, met respectievelijk 33,5% en 28,3%. De invoer van biologisch geteelde levensmiddelen in de EU - uit meer dan 120 landen - is in 2021 met 6% gestegen tot 2,87 mln ton, wat vooral te danken is aan de vraag naar tropisch fruit, met name bananen uit Ecuador en de Dominicaanse Republiek.

Bron: agriland.ie


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.