Wereld Container Index - 9 februari

Drewry's World Container Index zakt voor het eerst in 32 maanden onder $2.000

De Drewry's World Container Index (WCI) is voor het eerst sinds juli 2020 onder de psychologische grens van $ 2.000 gezakt.

Wel moet worden opgemerkt dat de WCI begin 2015 ook soortgelijke koersen zag. Technisch gezien zijn de koersen dus op een pre-pandemisch niveau.

De koersen tussen Europa en de VS daalden met 4% voor de week, en raakten met $ 6.000 ver onder de niveaus van 2022. Na ongeveer vijf weken rapporteerden alle handelsroutes een wekelijks verlies van de spotkoersen. De Shanghai-Genua tarieven liggen nu op een niveau dat identiek is aan dat van december 2019, terwijl de China-Europe en China-US tarieven nog verder wegzakken.

Vorig jaar stegen de tarieven voor stukgoed niet alleen door de vraag naar stukgoed, maar ook door de grote verstoringen in de bevoorradingsketen voor containers. De verstoringen in het aanbod en de ruimte aan boord van containerschepen werkten echter geleidelijk door in de breakbulktarieven. De Toepfer's Multipurpose Index noteerde in zijn laatste notering $ 15.137 en verloor meer dan een derde van zijn winst van de top.

Bron: container-news.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.