Komend seizoen nieuw exportrecord blauwe bessen uit Oekraïne

Ondanks de Russische invasie en de vele moeilijkheden in verband met de terroristische aanvallen van Russische troepen op de civiele infrastructuur van Oekraïne, blijven de telers van het land hun activiteiten uitbreiden.

Experts van EastFruit spraken met verschillende grote bedrijven die in Oekraïne blauwe bessen telen. Bijna allemaal maken ze zich klaar om de export van blauwe bessen in het nieuwe seizoen te verhogen, tenzij het weer de verwachte oogst verandert. Bovendien blijven sommige van de bevraagde marktdeelnemers het areaal in 2022 uitbreiden. Een van de argumenten voor de uitbreiding van de aanplanting was de mogelijkheid om in 2022 zaailingen te kopen tegen zeer betaalbare prijzen. Het belangrijkste argument is natuurlijk het onvoorwaardelijke vertrouwen van de plaatselijke telers in de overwinning van Oekraïne op de agressor.

Wat betreft de plannen om de export van blauwe bessen in 2023 te verhogen, kwamen de argumenten van de tuinbouwers neer op twee belangrijke redenen. Ten eerste de volledige vruchtzetting van veel blauwe bessenplanten, die uiteraard zal leiden tot een toename van de bruto oogst. De tweede reden is de daling van de koopkracht in Oekraïne en de afname van het aantal consumenten, aangezien een deel van de burgers van het land gedwongen was hun huizen tijdelijk te verlaten als gevolg van de Russische agressie.

Oekraïne heeft het exportrecord voor blauwe bessen bijgewerkt door in 2022 meer dan 2.500 ton verse blauwe bessen aan buitenlandse markten te leveren. Volgens marktdeelnemers kan de export van Oekraïense blauwe bessen dit jaar, als er in het voorjaar van 2023 geen extreme weersomstandigheden zijn, voor het eerst de 3.000 ton overschrijden.

Voor meer informatie: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.