DG Agri-dashboard Appelen

Europese appelvoorraad op 1 december 2022 op 4.419.513 ton

De lopende appeloogst 2022/23 werd door de WAPA aanvankelijk geraamd op een volume dat sterk gelijkt op dat van de vorige oogst. Maar sinds augustus 2022 hebben verscheidene lidstaten echter te lijden gehad van meer droogte- en hittegolven, die zullen leiden tot kleinere maten en bijgevolg tot kleinere volumes.

Voor Polen, de lidstaat met het grootste volume, is nogmaals bevestigd dat de teelt moet worden aangepast aan wat verhandelbaar is, d.w.z. structurele aanpassingen. Er zijn verschillende voorlopige informatiebronnen over de omvang van deze oogst; deze wijzen erop dat de uiteindelijke raming mogelijk kleiner is dan verwacht, voornamelijk als gevolg van onder meer een tekort aan arbeidskrachten.Op 1 december 2022 bedroegen de voorraden van de 10 belangrijkste teeltgebieden 4.419.513 ton, 9% minder dan bij de vorige oogst.

Klik hier om de datasheet te bekijken.

Bron: agriculture.ec.europa.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.