Pieter de Ruiter, 4Fruit Company

"Onvoorstelbaar hoge prijzen Spaanse kasgroenten en ik zie het niet zomaar veranderen"

Tholen - "Onvoorstelbaar, deze prijzen. We draaien nu toch al wel een paar jaartjes mee en natuurlijk hebben we weleens een uitschieter gezien, maar nu blijven de prijzen gewoon al dagen stabiel op ongelofelijke niveaus", vertelt Pieter de Ruiter van 4Fruit Company uit Ridderkerk. "En ik zie de marktsituatie ook niet zomaar veranderen. Er komt echt beduidend minder uit Spanje."

"Paprika's worden verkocht voor een niveau van 23 tot 25 euro per doos, de komkommers voor 15-16 euro en aubergines voor 16-17 euro. Het is echt onvoorstelbaar", vervolgt de importeur. "En natuurlijk heb je nu klanten die in plaats van een hele een halve pallet bestellen, maar dat is maar goed ook, want er is veel minder handel beschikbaar."

"We moeten niet vergeten dat het in oktober en november heel goed weer was in Spanje. Toen hebben de planten veel productie gegeven en zaten we onverwachts met heel slechte prijzen. Nu zijn de planten uitgeput en is er koud weer in Almeria en omstreken, maar ook in Murcia overheen gekomen. Daardoor komt er veel minder vanuit Spanje. En de aanvoer vanuit Nederland laat nog even op zich wachten, omdat weinig telers als gevolg van de hoge gasprijzen het lef hadden om hun kas vol te zetten."

Voor meer informatie:
Pieter de Ruiter
4Fruit Company
Handelsweg 30
2988 DB Ridderkerk
+31 (0)180 641902
pr@4fc.nl       
www.4fruitcompany.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.