Vanaf 2024 verplichte CO2-registratie woon-werkverkeer voor bedrijven

Vanaf 1 januari 2024 moeten werkgevers met 100 of meer werknemers jaarlijks gegevens rapporteren over zakelijke en woon-werk verkeer. Dit voorschrift volgt uit de afspraken die gemaakt zijn in het Klimaatakkoord van 2019, zo meldt TLN.

De wettelijke grondslag van het besluit is gekoppeld aan de Omgevingswet. Het gaat om reizen waarvoor werknemers een financiële vergoeding krijgen of waarvoor werkgevers een vervoermiddel ter beschikking stellen.

Rapportage
De verplichte rapportage bevat het aantal kilometers, het gebruikte vervoermiddel en de soort brandstof. Het gaat dus niet om cijfers over de feitelijke CO2-emissies. Deze emissies worden namelijk automatisch berekend. Het verzamelen van de juiste gegevens wordt uitgelegd in een handreiking die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in het tweede kwartaal van dit jaar verwacht te kunnen publiceren.

Bedrijven hebben dan dus nog een half jaar de tijd om zich voor te bereiden op de situatie die voor volgend jaar geldt. Vanaf de zomer van 2023 kunnen de gegevens voor de rapportageverplichting op vrijwillige basis al ingevoerd worden via een digitaal formulier van RVO. 

Bron: TLN


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.