Algemeen directeur Den Berk Délice neemt bedrijfsontwikkelingen door

"Voor het eerst in het bestaan geconfronteerd met stagnerende groei en zelfs dalende resultaten"

Wouter Vankeirsbilck is tegenwoordig de algemeen directeur van Den Berk Délice. “De wereld om ons heen verandert in een razendsnel tempo”, zegt hij in een interview met Voka. “Dat heeft invloed op alles en iedereen, dus ook op Den Berk Délice. Meer dan ooit moeten we de juiste strategische keuzes maken en waar nodig in snel tempo professionaliseren. Door dit te doen blijven we sterk staan in de markt van vandaag én die van morgen.” 

Het grote Vlaamse tomatenteeltbedrijf is de laatste jaren hard gegroeid. In het interview legt Wouter uit dat de vier samenwerkende ondernemers Luc Beirinckx, Hans van Gool, Paul van de Mierop en Koen Lauwerysen lange tijd het bedrijf 'beheerden als trouwe huisvaders'.

Met inmiddels tien locaties, negentig hectare en twaalfhonderd mensen aan het werk merkten zij dat het concept op grenzen begon te botsen. Daarom werd een algemeen directeur aangesteld. Wouter komt uit de Arvesta-groep. De vier ondernemers zijn als eigenaar de 'baas' van Wouter, maar die laatste heeft tegenwoordig de eindverantwoordelijkheid. 

In het interview vertelt Wouter ook dat Den Berk Délice een meerderheidsbelang heeft genomen in handelsbedrijf SpecialTom. De algemeen directeur legt uit dat de telers hierdoor de mogelijkheid hebben tekorten aan te vullen met import en bij overschotten product af te zetten via het handelsbedrijf. Bovendien kan de verpakkings-afdeling van Den Berk Délice verpakken voor SpecialTom in rustigere periodes.

Lees het hele interview hier. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.