Harvest House maakt klimaatneutraal gecertificeerde vruchtgroenten mogelijk

Harvest House kan vanaf nu haar tomaten, paprika’s en komkommers met een klimaatneutraal keurmerk uitleveren. De vruchtgroente-specialist heeft hiervoor het duurzaamheidskeurmerk Climate Neutral Certified verkregen.

Harvest House is een producentenorganisatie van Nederlandse telers van tomaten, paprika’s en komkommers. Het keurmerk laat zien dat Harvest House inzicht heeft in de CO2-uitstoot van haar producten, jaarlijks verplicht ambitieus reduceert en de overige uitstoot compenseert. “Wij willen in 2040 klimaatneutraal telen en met het kunnen aanbieden van klimaatneutraal gecertificeerde producten nemen we een stap in de juiste richting”, geeft Marco Hanemaaijer, ketenmanager bij Harvest House, aan.

De certificering voor klimaatneutraal gecertificeerde vruchtgroenten wordt gedaan door een onafhankelijke partij. Jaarlijks vindt er een audit plaats om de inspanningen van Harvest House te toetsen.

Reductieplannen
De telerscoöperatie heeft de huidige milieubelasting van haar producten goed in kaart. Hanemaaijer: “Dat doen we met de Hortifootprint, waarbij we goed kunnen meten wat de impact is op 16 verschillende duurzaamheidskenmerken. CO2-uitstoot is er een van. Vervolgens stellen we samen met onze telers reductieplannen op voor dit deel van onze vruchtgroenteketen. Het keurmerk vraagt ons om jaarlijks 2,5% uitstoot te reduceren. Wij gaan zelfs een stapje verder. Onze ambitie is om in 2030 de hélft minder CO2-equivalent per kg product uit te stoten ten opzichte van 2020.”

Compenseren
Harvest House is continu op zoek naar mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen en de CO2-uitstoot te verminderen. “Telen zonder uitstoot is helaas nog niet haalbaar, maar we werken er hard aan. Tot die tijd is het volgens de criteria van Climate Neutral Certified mogelijk om de restuitstoot te compenseren”, zegt Hanemaaijer.

Het keurmerk is voor alle producten van de Harvest House-telers mogelijk.

Voor meer informatie:
Harvest House
info@harvesthouse.nl
www.harvesthouse.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.