Prima citroenenafzet in China

Eind vorig jaar steeg de vraag naar citroenen op de Chinese markt enorm en verdubbelde de prijs. Om de impact van die verhoogde interesse op het Chinese citroenenseizoen te begrijpen, sprak Freshpublishers met Wang Guolong van HuiDa Lemon Technology Group.

"In december vorig jaar, toen de coronamaatregelen in China net waren opgeheven, steeg de vraag naar citroenen enorm omdat experts het drinken van citroensap aanraadden om de symptomen van een coronabesmetting te verlichten. De prijs verdubbelde en het aanbod was beperkt. Gedurende die halve maand verkocht het belangrijkste Chinese citroenenteeltgebied 30-40% van zijn voorraad. Momenteel blijft er nog maar weinig over. Hoewel de prijs zich geleidelijk heeft gestabiliseerd, is hij nog steeds hoger dan in dezelfde periode van voorgaande jaren."

"Als gevolg van de pandemie was de afzet rond Chinees Nieuwjaar vorig jaar verre van ideaal. Met het loslaten van de coronamaatregelen is het vermogen van de consument om te spenderen toegenomen en daar heeft ook de citroenenconsumptie van geprofiteerd. Ik ben ervan overtuigd dat de markt dit jaar geleidelijk zal verbeteren."

Huida Lemon exporteert ook citroenen. De belangrijkste exportbestemmingen zijn de Zuidoost-Aziatische landen en Rusland. Sinds december ligt de exportprijs zo'n 50-75% hoger dan vorig jaar. De prijs verdubbelde zelfs tijdens de piekperiode, wat de concurrentiekracht van de Chinese citroenenexport verzwakte. Volgens Wang is de export dit seizoen afgenomen, maar is de binnenlandse afzet daarentegen sterker. 

Volgens Wang heeft de kwaliteit van de citroenen niet geleden onder de droogte. "Door het droge weer van afgelopen zomer liep de oogst ongeveer een maand vertraging op en de aan het einde van het seizoen geplukte citroenen bevatten mogelijk minder sap. Anderzijds zijn er minder gewasziekten en insectenplagen geweest en is de schil van het fruit mooi glad en de algehele kwaliteit eigenlijk beter."

Door de sterke afzet van citroenen in de eerste seizoenshelft is de voorraad in de teeltgebieden op jaarbasis fors afgenomen. Wang denkt dat de prijs halverwege en laat in het seizoen (mei-augustus) nog gaat stijgen.

Huida Lemon Technology Group Co. werd opgericht in 2007. Het is een ge├»ntegreerde onderneming die zich toelegt op onderzoek en ontwikkeling, teelt, verwerking, logistiek, verkoop en export. De teelt van het bedrijf vindt plaats in Tongnan, Chongqing, de bakermat van de citroenenteelt in China. Het pakstation is uitgerust met een reeks verwerkingslijnen, zoals een niet-destructieve automatische sorteerlijn. Het bedrijf zet verse citroenen af, maar ook diverse bewerkte producten, met een jaaromzet van 200.000 ton citroenen. Het bedrijf heeft distributiecentra in meerdere regio's in China. De verkoopkanalen omvatten directe winkels, grote supermarkten en online verkoop. 

Voor meer informatie:
Wang Guolong
Huida Lemon Technology Group
Tel./Whatsapp: +86 19922280621 (China)
hdguolong@163.com
cn.hdlemon.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.