Hein Punt – Sawmill Fruit Packers

"Dit wordt een druk pakstation"

"Ik zou zeggen dat fruitverpakkers eigenlijk in de dienstensector zitten," beweert Hein Punt, algemeen directeur van Sawmill Fruit Packers, een nieuw pakstation voor zijn partners Boschendal en Lona Citrus, waarvan de kernproducten, steenfruit en citrus, perfect op elkaar aansluiten. Het verpakkingscentrum ligt dicht bij het fruitcentrum van Paarl in de Westkaap.

"We voldoen aan de eisen van onze exporteurs om de juiste kwaliteit en de producten te hebben voor de consument die het zou kunnen kopen en we bedienen onze telers door het fruit zo goed mogelijk te behandelen."

Churchill citerend zegt Hein dat het project nu pas aan het einde van zijn begin staat. "Het is een spannende onderneming geweest met nieuw personeel, een nieuw pakstation, een nieuwe machine. We geven onszelf een seizoen voor steenfruit en een seizoen voor citrus om onze criteria vast te stellen om de efficiëntie te verhogen en doelen te stellen."

Het verpakken van pruimen is momenteel in volle gang, met een dubbele ploeg die dagelijks 300 tot 350 bakken met pruimen verwerkt, met een verwachte jaarlijkse capaciteit van 6.000 ton steenfruit en 16.000 ton citrus.

Pruimen verpakken bij Sawmill Fruit Packers

Sawmill verpakt momenteel Laetitia en het seizoen eindigt half april met Autumn Treat pruimen. "Steenfruit is meerjarig en blijft lastig," grapt Hein. "De versnippering van steenfruitrassen vereist kleinere hoeveelheden, hooguit kan één steenfruitras gedurende twee weken worden verpakt."

Fruit blijft niet langer dan maximaal 48 uur in de koelruimte, merkt hij op, en de complexe verpakkingsprogramma's vereisen een grote specialisatie op het gebied van verpakking.

Anker Gous in de controlekamer van MAF

Hij merkt op dat de ongewoon grote hoeveelheden regen boven de Kaap in het abrikozenseizoen de abrikozenverpakkingen dit seizoen aanzienlijk hebben beperkt.

Het citrusseizoen begint in april met Mihowase Satsuma en gaat door tot september met Midknight Valencia.

"Dit wordt een druk pakstation. Citrus kan tot 600 bakken per dag gaan."

Christo Dampies en Al-Jerrue Davids bereiden het vouwen van dozen voor.

Sawmill Fruit Packers draait op een Mafroda lijn, de eerste Mafroda sorteermachine die gebruikt wordt binnen de Lona Group die, zo wijst Hein, Compaq sorteermachines gebruikt in haar vestigingen in Coega en Burgersfort om citrus te verpakken.

"Het is goed om machines van verschillende bedrijven te hebben die met verschillende uitgangspunten komen," merkt hij op.

Voor meer informatie:
Hein Punt
Sawmill Fruit Packers
+27 82 775 8730
heinp@smpack.co.za


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.